tisdag, juni 28, 2011

Världens godaste Tiramisu


Ledsen alla ni som gjort Tiramisu nån gång, men ni har aldrig gjort en godare än denna. Detta är utan konkurrens världens godaste Tiramisu. Håller ni inte med så har ni fel på smaklökarna. Så är det bara!

Ca 8 portioner
Ingredienser:
4 äggulor
4 msk strösocker
250 g mascarpone
1 dl kallt kaffe
2 cl konjak (har även testat med Xanté och det blev också gott)
100 g savoyardikex
Kakao (med fördel Valrhonakakao)

Gör såhär:
1. Vispa äggulor och socker till ett pösigt skum.
2. Vänd ner mascarponen matskedsvis.
3. Blanda kaffe och konjak.
4. Lägg hälften av kexen så att de täcker botten av en form och droppa hälften kaffekonjaksblandningen över kexen.
5. Täck första lagret med hälften av mascarponekrämen.
6. Lägg nästa lager med resten av kexen, kaffekonjaksblandningen och mascarponekrämen.
7. Sikta över rikligt med valrhonakakao.
8. Lägg formen i en påse och ställ in i kylen i 1-2 dagar innan ni får avnjuta denna underbara skapelse.


Savoyardikex


Kaffe och konjak och form


Valrhonakakao


Mascarponekrämen. Fluffig krämig och alldeles alldeles underbar...


Savoyardikex i botten av en form. Första lagret...


Kaffekonjaksblandning och den goda mascarponekrämen över...


Lager två med kex och kaffekonjaksblandningen...


Lager två och sista lagret med mascarponekräm...


Sikta över valrhonakakaon...

Voila KLART!

Men inte redo för att ätas än... lägg in i kylen i 1-2 dgr och njut och gärna tillsammans med en god kopp kaffe. Så jädrans gott! Det tog oss säkert 2 år att få till receptet som vi ville ha den så ät detta med andakt. Och kom ihåg att ni har fel på smaklökarna om ni inte gillar denna variant ;)

4 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Har gjort ett liknande recept
SÅÅ gott

Trillian sa...

Ja då vet du vad jag snackar om :)

Anonym sa...

Vilken sorts konjak andvänder ni?

Anonym sa...

Mjää.. föredrar ändå versionen där även skummad äggvita ingår... tycker tiramisu-smeten ska vara fluffig, inte rinnig, för bästa slutresultat....