lördag, februari 27, 2010

Voine voine

Tiden räcker inte till för allt jag skulle vilja i mitt liv. Mycket jobb just nu. I alla fall i tre veckor till tills uppgraderingen är klar. Jag jobbar på kontoret och när jag kommer hem på kvällen så sätter jag mig och jobbar flera timmar efter att vi ätit mat. Så bloggen blir lidande och mitt registrerande av min kassabok blir lidande även fast jag har full koll på vart jag har alla kvitton. Jag har väl hyfsad koll på hur mycket vi handlat för. Förmodligen lite för mycket men jag fortsätter hålla köpstoppet. Har inte köpt några saker alls nu på 2 månader och det börjar märkas. Jag är sjukt trött på mina kläder och jag hade nån slags deppattack för några veckor sedan. Då kom J fram till att det måste bero på att jag inte fått handla något på så många veckor.

lördag, februari 13, 2010

Fiskbiffar med limesås, potatismos och rårivna morötter


Jättegott blev det. Vi åt det i onsdags. Tuva älskade den här rätten, så hon åt upp resterna dagen efter.

Fiskbiffarna:
600 gram fisk benfri (jag tog marulk och lax)
2 st äggulor
1 dl grädde
1 st lime, skal
0,5 st finhackad röd chili
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
smör att steka i
salt och peppar

Limesåsen:
Creme fraiche
Saften från 1 lime
2 vitlöksklyftor
lite lite honung
salt & peppar

Potatismos:
potatis
mjölk + grädde
smör
vitpeppar
salt

Från Tuvas synvinkel


Tuva har fotograferat lite...



Felix insnöad




Bosse gömmer sig under ljugarbänken...


Vi har inte haft såhär mycket snö på Värmdö sen vi flyttade hit november 2005.

Tuva lyckades verkligen med istappsfotografierna.





onsdag, februari 10, 2010

Ljuvlig Smoothie


Jag jobbar hemma idag så det passade bra att göra en mellis. Gjorde en smoothie med turkisk yoghurt, bär, banan, grädde, mjölk och kardemumma.

Mums!

Ceasarsallad



Romansallad
Körsbärstomater
Grillad kycklingfilé i tunna skivor
Knaperstekt bacon
Hyvlad parmesan
Ceasardressing (hemmagjord förstås)

tisdag, februari 09, 2010

Avfallfallsdagbok vecka 5

2010-02-01: inget
2010-02-02: en hel påse med Himlagott te från 2006 (oöppnad). Hur fan kan man ha en påse te från 2006 i skafferiet???
2010-02-03: 3/4 krispsallat som börjat mögla. Halv förpackning intorkad babyspenat.
2010-02-04: inget
2010-02-05: inget
2010-02-06: inget
2010-02-07: en nätkasse med blåmusslor

Veckomeny vecka 6

Vegetarisk måndag: Ungspannkaka med sylt och grädde
Tisdag: stuvade makaroner och chiliköttbullar
Onsdag: fiskbiffar, potatismos, limesås och rårivna morötter
Torsdag: rester
Fredag: wraps med köttfärs och goda tillbehör
Lördag: Fläskkarré, klyftpotatis och bearnaisesås
Söndag: Grillad lövbiff med pepparotsgrädde

Köpstopp vecka 5 - 1-7/2-2010

HA! Vi höll budget med 2 kronor förra veckan =)

vecka 5
Livsmedelskontot: 1667 kr (1200 kr)
Godiskontot: 244 kr (100 kr)
Hygienkontot: 0 kr (100 kr)
Kattkontot: 0 kr (150 kr)
Nöjeskontot: 0 kr (0 kr)
Förbrukningsvaror: 0 kr (300 kr)
Alkoholkontot: 0 kr (0 kr)
Bilkontot: 687 kr (750 kr)

Totalt: 2598 kr (2600 kr)

söndag, februari 07, 2010

Välkommen lilla plutt

Vi var och tittade på Ankas och P´s lilla dotter igår. Så himla söt var hon. Verkligen ett vackert barn. Jag sa det till Anka igår att jag vet inte om det är för att jag känner dem som jag tycker att hon var så himla fin. Men hon var verkligen extraordinärt söt. Och harmonisk. Men har man så lugna och harmoniska föräldrar så är det inte konstigt att barnet blir harmoniskt. Själv var jag som ett nervvrak och noijig när Felix föddes.

Spartips: Köp koncentrerad spolarvätska


I dessa dagar då snön börjar smälta på vägarna, och bilrutan blir skitig på 11 sekunder, och man bara måste ha spolarvätska. Så kan man köpa koncentrerad spolarvätska istället för färdigblandad. En färdigblandad kostar 95 kr och en koncentrerad kostar 150 kr. Jag blandade till 3 flaskor från koncentratet. Det tjänade jag 150 kr på. När det inte är lika kallt längre så kan man säkert blanda ihop 4-5 flaskor. Så från och med nu kommer jag köpa koncentrat och tjäna pengar på köpet.

Relationstips

Fräs inte åt den du älskar!

torsdag, februari 04, 2010

Så sjukt

Precis när jag postade senaste inlägget så ringer en överlycklig Anka och berättar att deras lilla dotter föddes idag. Så grattis igen, jag är så himla lycklig att allt gick bra =)

Jag ser fram emot en ny bäbis i familjen

Anka ligger nog på BB nu. Jag är så himla nervös och undrar hur hon har det. Längtar efter att få höra något mer. De sms:ade inatt att vattnet gått och sen dess har jag inte hört något mer. Jag har tänkt på henne hela dagen.

Grattis älsklingskompis till nya bäbisen. Hoppas ni får komma hem i helgen så vi kan komma och hälsa på.

Vilken skitdag som ändå slutade bra

Ja herregud vilken dag... först hur mycket som helst att göra på jobbet och sen skitjobbiga slöa användare. Ena problemet efter den andra. Problem som de hade kunnat löst själv om de bara hade försökt. Vissa är skitjobbiga, för man har verkligen lärt sig vilka som slänger iväg ett ärende innan de ens försökt. Jag hajar verkligen inte hur vissa fungerar. Problemet är också att jag får frågor och ärenden till mig som inte ens är av teknisk natur utan rena användarfel som ska till användarsupporten men som ändå hamnar hos mig. Och när jag sen motar bort dessa ärenden så får man maila fram och tillbaka tills de fattar att det är inte mig de ska ta problemet med.

Det var jobbdagen det.

Sen... hemåt.

Satt i bilköer aslänge för att nån jävla tomte krockat i Hemmesta. Åkte och handlade inför helgen så slipper jag göra det imorgon. Efter det skulle jag hämta ett gäng tulpaner för att Felix klass håller på och säljer. Åker vilse och hamnar nånstans i nån avkrok där ingen hade varit och plogat. Så det var halt och jävligt och fullt med snö. Så när jag sen vänder för att åka tillbaka så fastnar jag i en backe och kommer inte vidare. Däcken bara spann och det hände ingenting förutom att bilen vobblade åt sidan och ville åka av vägen. Så då släppte jag kopplingen och backade nerför backen. Tog ny sats och lyckades komma upp halva backen. Sen backade jag tillbaka och gav upp och åkte längre inåt skogen. På nåt konstigt sätt så hittade jag till slut tillbaka till stora vägen. Jag pratade samtidigt med J, eller pratade, jag var SKITGRINIG och otrevlig mot honom. Hörde hur han försökte peppa mig och säga hur jag skulle köra. Så till slut hittade jag och hämtade de förbannade tulpanerna. Sur och grinig åker jag sen hemåt. Då var klockan 19.

När jag kom hem så mötte J och Felix upp mig på uppfarten och bar in mat och tulpaner. De hade städat och tänt ljus i vardagsrummet och var urgulliga mot mig. De hade fantiserat om hur sur jag skulle vara när jag kom hem och allt jag skulle råka ut för. Tex så skulle jag snubbla ute i snön och fastna i snön och vara hur sur som helst hela kvällen. Men inte en chans att jag var det när de är sådär gulliga.

Sen när vi ätit mat och jag kollade av jobbmailen så hade jag fått mail från en av cheferna på en av avdelningarna som jag jobbar mest mot. Hon skrev så himla gulligt. Jag har läst mailet flera ggr. Jag blir bara så himla lycklig. Hon skrev att det alltid är så lätt att klaga när något inte är bra, men att ge feedback är svårare men hon ville ge det till mig idag. De hade haft teamledarmöte idag och då hade jag spontant kommit upp på tapeten. Hon skrev att jag alltid ger snabba svar och åtgärder, att jag är positiv, strukturerad och duktig och att alla tycker att jag är toppen. Och hur glada och nöjda de är över att jag finns på företaget.

Så himla kul att höra. Snacka om att hon tillsammans med J och Felix drog upp mig från mitt sura humör. Jag mår så himla mycket bättre nu.

onsdag, februari 03, 2010

Jobb jobb jobb jobb

Hela den här veckan har varit helt galen. Igår jobbade jag 12 timmar, idag jobbade jag nästan 12 timmar och i måndags jobbade jag 10 timmar. Det är verkligen tokmycket nu, och veckorna då Tuva är hos sin pappa så jobbar jag från tidig morgon till sen kväll. Slutade jobba för några minuter sedan. Men jag har fått massor gjort idag. Så det känns skönt. Kommer sova gott inatt.

Om några veckor kommer jag få en ny kollega på halvtid. En tjej som jobbat som konsult på min tjänst under några år, och när jag började för 9 månader sedan så har hon sen dess inte fått några jobb från oss. Plus att vi inte förlängde hennes kontrakt i höstas. Så häromveckan skickade hon en förfrågan till min chef om vi kunde tänka oss att anställa henne på halvtid för att hon var less på att vara konsult och hoppa mellan olika företag. Chefen pratade med mig förra veckan om jag kunde tänka mig att ha en halvtidare på samma tjänst. Jag sa ja direkt. Fy fan vad skönt var min första tanke. Vi kommer ha fullt upp hela våren med tre stora uppgraderingar av systemet så det kommer inte finnas så mycket tid till annat. Så det känns perfekt att just hon börjar som inte behöver nån introduktion. Hon känner alla, hon kan systemet bättre än mig och hon kommer vara ett suveränt stöd till mig. Så tjohooo på det. Tänk att det finns företag som satsar i dessa tider. Jag jobbar på bästa företaget!

måndag, februari 01, 2010

Köpstopp vecka 4 - 25/1-31/1

Vi har handlat lite mer mat än planerat. Vi handlade 3 ggr under veckan och varje gång så kom man ut med ett kvitto på över 500 kr. Trist. Ska skärpa mig den här veckan. Kattkontot blev mer tack vare att deras dyra torrfoder (Hill´s) var helt slut och när jag kom till Värmdö Zoo så hade de 75 kr rabatt på varje förpackning. Så då handlade jag på mig kattmat för över 400 kr. Men nu kommer det räcka till april. Nöjeskontot har jag inte lagt någon budget på, men jag valde att gå ut med en kompis i veckan. Dels var vi på en intressant föreläsning som vi hade bokat in sen länge och sen gick vi på ett dyrt ställe och käkade gott. Som vi alltid brukar när vi träffas.

vecka 4
Livsmedelskontot: 1883 kr (1200 kr)
Godiskontot: 196 kr (100 kr)
Hygienkontot: 0 kr (100 kr)
Kattkontot: 477 kr (150 kr)
Nöjeskontot: 459 kr (0 kr)
Förbrukningsvaror: 225 kr (300 kr)
Alkoholkontot: 0 kr (0 kr)
Bilkontot: 709 kr (750 kr)

Totalt: 3949 kr (2600 kr)

Veckomeny vecka 5


Vegetarisk måndag: Hämtmat
Tisdag: Rostbiff (rester), pastagratäng
Onsdag: Fiskbiff, ugnsrostade rotfrukter och limesås
Torsdag: Vitkålssoppa med köttfärs
Fredag: Rester
Lördag: Moule marinières med goda tillbehör
Söndag: Lövbiff, bearnaisesås

Avfallfallsdagbok vecka 4

2010-01-25: Inget
2010-01-26: Inget
2010-01-27: 1/2 liter gammal mjölk, 1 liter gammal turkyoghurt
2010-01-28: Inget
2010-01-29: 2 dl gräddfil med utgånget datum, 1/2 burk sardeller öppnad länge så vågade inte använda till ceasardressingen, 1/2 intorkad lime
2010-01-30: Inget
2010-01-31: 1 skiva ihoptorkat bröd, 1 port stuvade makaroner inget fel förutom att jag vet att ingen skulle äta upp det, 2 port gulashsoppa hade förmodlingen kunnat frysa in men valde att slänga för att jag var osäker för att vi haft den i flera dagar i kylen.