tisdag, juli 27, 2010

Gourmetkyckling och fetaostsallad


Serverades på nya Mateustallrikar.

Gourmetkyckling
4 dl creme fraiche
4 msk chilisås
2 klyftor vitlök
2 krm salt
2 tsk fransk senap
2 tsk dragon
1 tsk franska örter
1 tsk italiensk salladskrydda
1 krm peppar
3 dl riven ost
1 Grillad kyckling eller 2 stekta kycklingfiléer i bitar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg kycklingen i botten av en ugnsform.
3. Blanda ihop alla ingredienser och häll över kycklingen.
4. Riv ost över.
5. Grädde i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera med ris om du tål det, annars med en god valfri sallad. Vi gjorde en sallad med oliver, tomater, paprika, rödlök, körsbärstomater, olivolja, vitvinsvinäger, vitlök, lite salt och peppar.

Här en bild på en annan variant med gourmetkyckling.

Inga kommentarer: