onsdag, september 30, 2009

Internutbildning i två dgr

Två tuffar dagar på jobbet. Internutbildning med en hop nyanställda. Vi har fått träffa VD´n för hela koncernen, ett gäng andra chefer från ledningen och VD:ar för dotterbolagen, och idag två helt otroliga föreläsare. Jag blir så imponerad när jag råkar på såna föreläsare. Igår fick vi åka på utflykt till ett av företagets stora projekt... Norra Länken. Fick klä på mig två storlekar för stora gummistövlar som vägde 20 kilo styck, en reflexväst och hjälm. Haha... såg ut som ett miffo. Sen gick vi till tunneln (eller ska man säga grottan) och blev visade runt därnere av en av geologerna på företaget. Han var grymt snygg btw. Men säg inget till J. Schssss....

Jag är så grymt glad över att få vara en del av hela det här företaget. STOLT är bara förnamnet. Imorgon är dagen då jag får veta om jag får fast anställning. Men det känns såpass bra så jag är nog ganska säker att jag kommer få stanna. Varför skulle jag annars fått gå denna internutbildning?
Så håll tummarna... imorgon kl 10 får jag veta... *gulp*

lördag, september 26, 2009

Ungsbakad chililax på salladsbädd och tsatziki


Lördag

Sov till kl 9.
Satt på muggen och läste till 9:20.
Stog i duschen till kl 10.
Väckte J.
Censur.
Jag har städat.
Jag har tittat på när J har tvättat.
Bakat blåbärsmuffins med philadelphiaglasyr.
Lagat ungsbakad chililax på salladsbädd och tsatziki till.
Sett 2 avsnitt av United States of Tara.
Sett 3 avsnitt av Defying Gravity.

torsdag, september 24, 2009

Remake på Highlander?


WTF... hur vågar de!?? Vet ni hur många gånger jag och Anka såg Highlander... vi såg den fram och tillbaka och in och ut och bara älskade den. Jag såg filmen med Felix för några månader sen, med stor förväntan att han skulle tycka att den var grym. Men ungen bara satt med höjda ögonbryn och undrade om jag var dum i hela huvet... GRRRRR
Från Lovefilms nyhetsbrev:
Sedan den första filmen kom 1986, har Highlander
genererat fler uppföljare, spin-offs och tv-serier än man kan räkna till. Den gamla devisen "There can be only one" har då rakt inte gällt här! Men efter de första två filmerna är det många som anser att kvaliteten inte riktigt har bibehållits, om man säger så.

Men nu är det tydligen dags att ta tag i
den snart 500 år gamla, odödlige Connor MacLeod och återuppväcka franchisen.
Justin Lin heter mannen som ska gjuta nytt liv i serien, tidigare mest känd för att ha regisserat tredje och fjärde delen av The Fast & the Furious-serien. För manus svarar Art Marcum och Matt Holloway som bland annat varit med och skrivit Iron Man. Än finns inga uppgifter om skådespelare, och självklart undrar vi om Christopher Lambert kommer att återvända!

onsdag, september 23, 2009

WoW


Felix tycker om att spela WoW, och visst det är helt okej för mig att han gör det SÅ LÄNGE han sköter skolan. Det har jag sagt till honom hela tiden. Sköt skolan och läxorna och du får spela ditt spel utan att jag lägger mig i. Jag till och med checkade av att han förstått orden idag, och visst han sa mina ord ordagrant tillbaka. Så han har förstått. Men... den här terminen har han varit mer borta från skolan än han har varit där. Idag som exempel åkte J hem från jobbet för att åka med honom till doktorn för att han hade ont i huvet och hade enligt egen utsago haft det i tre dagar. Så det var orsaken till att skolsköterskan ringde mig idag, ja plus att han hade en fästing i nacken, som hon tog bort. Men hon tyckte det var oroande att han hade ont i huvet. De tog en massa prover hos husläkaren och hittade ingenting. Om det är något med fästingbett så kommer det troligtvis inte ge utslag förrän om några veckor. Vi får helt enkelt hålla koll. Men jag börjar tro att han är en hypokondriker och gör sig själv sjuk för att det är trevligare att sitta hemma en hel dag och spela WoW istället.
Så... kom jag hem från jobbet och gissa vad Felix gör!? Japp... spelar WoW. Så jag sa till honom att han skulle gå och plugga istället för att spela. Nu får det vara nog. Skolan först, spelet sen och nu tänker jag vara stenhård och en elak skitmamma. Visserligen har han inte sagt något sådant till mig utan gav mig bara en kram och sa att han älskade mig. Han vet att jag smälter av sånt. Han är inte dum min son. Nu sitter han faktiskt och pluggar. Jag sa till honom att från och med nu kommer han inte få logga in något alls de dagar han är hemma från skolan. Men märker jag att han verkligen har feber och är sjuk på riktigt så kommer jag såklart rucka på de reglerna. Men det behöver han inte få veta ;)

Fläskkarré med broccoli och pepparrotsfraiche



tisdag, september 22, 2009

Pansarkryssaren Potemkin...

... det är J´s nya namn på Kerstin. Hon börjar verkligen likna en pansarkryssare. Hon är dubbelt så stor som Bosse nu...

söndag, september 20, 2009

Härlig söndag

Idag har jag...

1. sovit till 11:30

2. kommit ikapp med Supernatural. Det jobbiga med det är att nu får man vänta 1 hel vecka till nästa avsnitt.

3. rullat köttbullar av 1.5 kg nötfärs.

4. gjort kålpudding från resterna av nötfärsen. Det var länge sen och det var goooott!

5. städat klart garderoben (som jag påbörjade igår) och lagt undan kläder till Ankas och P´s kommande bäbis. Hittade jättefina kläder till den.

Jag känner mig nöjd med dagen, och nu ska jag gå och borsta tänderna och hoppa ner i den nybäddade sängen och läsa. See y´all.

lördag, september 19, 2009

God morgon

En hel härlig lördag utan måsten. Just love it! Sett på lite Supernatural, ätit en god frukost. Nu ska jag duscha och jag tror faktiskt jag ska ta och städa garderoben idag.

Blev spottad på

Men jag såg iaf en bra film och fick gott kaffe och hade supertrevligt sällskap. Vi flyttade på oss tre ggr innan vi hittade en plats där vi inte fick spott på oss. Till slut kallade servitören på vakterna som fick tag på ungarna som höll på att spotta uppifrån bron ovanför oss. De ringde deras föräldrar och föräldrarna kom och hämtade de här två små kidsen. Kul fredagsnöje, att spotta på andra människor. Vakterna kom efteråt och pratade med oss och kallade oss för "tjejer". Jag är mest glad för att jag inte fick det på ansiktet eller håret. Fick det på min kofta, en äcklig rinnig loska. Försökte tänka på annat när jag gick och hämtade servetter. Om jag ska vara ärlig så är jag riktigt imponerad av mig själv att jag inte kräktes.

torsdag, september 17, 2009

Imorgon

Jag och Å skulle på teater imorgon, men hon hade skaffat biljetter så vi inte skulle få sitta bredvid varandra. Som hon själv sa "Jag har dabbat mig lite". Så då sket vi i det och beställde biobiljetter istället. Gissa till vilken film.... jooooo... Flickan som lekte med elden. Ser verkligen fram emot filmen imorgon. Och nu ska den här kroppen hoppa ner i sängen...

Köttfärsbiffar med ost och goda tillbehör



onsdag, september 16, 2009

Skolan


Vilken fantastisk skola Felix går i. De tar tag i problemen på en gång när det händer något. Felix har problem med en klasskamrat som varit dum mot honom ett tag och igår eskalerade det när klasskamraten sparkade en fotboll direkt på Felix och kallade honom dum i huvet och gay. Så idag ville han inte åka till skolan. Vi kom så långt som till skolan, så där satt vi i bilen imorse kl 07:50. Men han var alldeles för ledsen så jag åkte hem med honom och sjukanmälde honom och mailade hans mentor varför han inte var i skolan idag. Kl 15 var allt löst. Ja så mycket som man kan lösa det på en dag. Den fantasiska mentorn ringde Felix och sen pratade hon med klasskamraten. Klasskamraten blev skärrad och han erkände också vad han hade gjort och sa samtidigt att han inte menade det så illa. Sen ringde mentorn även till föräldrarna som reagerade starkt på att deras son varit taskig mot Felix. Så de hoppades att Felix skulle gå till skolan imorgon så deras son kunde be om ursäkt. De skulle försöka få honom att ringa till Felix redan ikväll. Vi får väl se hur det går med det.

Allt känns lite krystat, man vet ju vilka ögontjänare barn är. Men jag hoppas verkligen att det tar stopp där, så att det inte blir värre. Felix är ju ny i klassen och känner sig lite utanför, men han har fått en jättebra kompis som han har skitkul med i klassen. Men den kompisen är på semester nu och kommer tillbaka först på måndag. Jag känner mig gråtfärdig och tänker på Felix hela tiden. Men jag tror det löser sig. Vi får se närmaste dagarna.

tisdag, september 15, 2009

Räkmacka ala LCHF



Ägg, majonnäs, handskalade räkor och dill på en kesopannkaka. Kändes som en tvättäkta räkmacka. Åt två stycken. Snacka om lyxigt på en vardag.

Kändisdjungeln

Men allvarligt... vilket skitprogram! Och jag har sett det varje kväll. Vad håller jag på med??? Kanske därför som jag har ont i huvet?

söndag, september 13, 2009

Våra eksem är borta?

Läste en artikel inne hos Kostdoktorn http://www.kostdoktorn.se/smor-och-fisk-mot-allergier

Då slog det mig att Felix eksem är borta sen ett tag tillbaka och mina händer är jättefina och HELT UTAN eksem. Själv har jag haft problem i 20-årstid med eksem på händerna och har dagligen varit tvungen att smörja in händerna för att det inte ska vara blodiga sår i dem på kvällen. Samma sak med Felix kropp. Han har haft eksem sen han föddes. Vi har fått kortisonmedicin utskrivet, och vi har testat den ena efter den andra smörjan under alla år. Inget har hjälpt i längden. Nu har jag inte smort in honom på flera månader och jag var tvungen att kolla in hans kropp nyss bara för att jag inte kom ihåg när jag smorde in honom senast. Och hör och häpna, INTE ETT ENDASTE SPÅR av eksem??!! Någonstans!!! Vart har den tagit vägen? Hur kan den bara försvinna efter att han haft eksem som en del av hans kropp sen han föddes? Och vart har min handeksem tagit vägen? Vad läskigt detta blev nu. Kan det verkligen vara så att det är kosten som varit boven? Gud, vad förbannad jag blir på mig själv nu för att jag under 20-års tid åt lightprodukter och alla skit E-ämnen. Det måste ju vara kosten som gjort att eksemen är borta hos oss båda samtidigt. Det kan ju inte vara något annat. Jag blev nästan kristen nu... haaaalleluuuja =)

Torsk med äggsås


Stekt torsk med äggsås gjord på kokta ägg, grädde och persilja.

Bättre syn


Jag hade fått bättre syn!? Whhhhaaaaat?? "Kan man få det" sa jag direkt. Ja tydligen så är det ganska "vanligt med stigande ålder" sa min nya optiker. Så jag fick nya svagare linser, och han skällde också på mig för att jag har linserna i för många dagar åt gången. Eftersom dayilies inte är gjorda för att ha på sig flera dagar i sträck. Men han hittade inga som helst skador på mina ögon. Ha! Där fick han! Sa till honom att min förra optiker skällde också på mig om det varenda gång. Men det känns skönt att ha en optiker igen.

lördag, september 12, 2009

Fläskkarré med blomkålsris


Jag gjorde blomkålsris för första gången idag och det blev en riktig hit. Jag rev en halv blomkål och stekte "riset" i några minuter i smör tillsammans med vitlök, salt och peppar. Sen la jag allt i en ugnsfast form och hyvlade gräddost över. Gratinerade i ugnen i ca 10 minuter. Blev ett gott tillbehör till fläskkarrén, beasåsen och salladen.

Min kamera har batteritorsk så jag måste använda min Xperia som tar riktigt jäkla sunkiga bilder *SUR*.

Ögonkontroll



Idag ska jag undersöka ögonen. Har inte gjort det på 5-6 år. Har börjat köpa linser på nätet och glömmer helt enkelt bort att jag även ska göra en ögonkontroll en gång per år, och helt plötsligt har det gått 5 år. Så vi får hoppas att optikern inte hittar något läskigt i ögat som gör att jag inte kan använda linser längre. Jag älskar mina linser. Jag älskar de så mycket så att jag har på mig de i 4-6 dgr i sträck.

Som min käraste vän Anka brukar säga "att ha linser inne flera dagar är samma sak som att ha samma binda på sig i flera dagar när man har mens"... ja när du säger det sådär... myyysigt.

söndag, september 06, 2009

Går in mina El Naturalista


Det är mina fötter med MINA skor. Ni kan aldrig ana hur sköna dessa skor är. Har man inte haft på sig ett par El Naturalistaskor så kommer ni aldrig få veta det heller. De är så toksköna så jag går bara och är så nöjd över att ha köpt dem även fast de var dyra. Sulan, materialet.... åh vad jag älskar dem! Kommer snart köpa ett par till. Ska bara spara lite mer pengar...

lördag, september 05, 2009

Kräftor


Resten av dagen blev bättre än vår morgon. Till middag åt vi svenska signalkräftor (som vi skulle haft till kräftskivan med grannarna). Jag gjorde även en kräftpaj som jag gjorde om från mitt recept på krabbpaj. Bytte ut krabban mot kräftstjärtar, vanliga osten mot västerbottenost och champinjonerna mot kantareller. Blev riktigt gott och lyxigt, så den kommer jag göra en gång om året i fortsättningen till kräftorna. En god sallad, ostbricka, staropramen och irish coffee var pricken över i. En härlig middag på tremanhand. Vi lärde Felix samtidigt lite om vett och etikett. Han såg inte ut att uppskatta det särskilt mycket, det lös piiiinsamt från hans ögon. Men jag tror han uppskattar det i förlängningen.

Vilken skitmorgon

1. Ondare i halsen än nånsin, så jag låter som en riktig rökig tant.

2. Bosse hade tagit med sig ett byte hem så att jag först skrek så hela familjen inklusive katterna hoppade 3 meter.

3. Sen skällde jag på Bosse så han blev rädd och sprang ut. Nu är han sur på oss och sätter ut klorna så fort man vill gosa med honom. Jag lovade idag att jag ska sluta skälla på honom om hans byten. Han är katt och det är hans instinkt att ta hem byte till familjen. Så jag får helt enkelt gilla läget.

4. Kerstin kräktes på vår vardagsrumsmatta.

5. Vi kan inte gå på grannarnas kräftskiva för att vi är sjuka. Så inte nog med att jag missade konferensen, nu missar jag även kräftskivan.

fredag, september 04, 2009

Tuva 11 år


Tuva 1 dag gammal 1998


Tuva 2 månader



Tuva 6 månader



Tuva 1 år


Tuva 2 år


Tuva 3 år



Tuva 4 år



Tuva 5 år



Tuva 7 år



Tuva 8 år



Tuva 9 år



Tuva 10 år.

Nu helt plötsligt är min vackra unge 11 år. Idag, den 4:e september för 11 år sedan, kl 02:47 födde jag henne. Inget har varit sig likt sen dess. Hon var envis som synden från första början och inte har det blivit bättre med åren ;) men jag älskar henne även fast vi har våra duster varje vecka. Hon skriver små kärleksmeddelanden till mig. I ett skrev hon "Mamma, jag kommer alltid att älska dig, även när jag blir tonåring och säger att jag hatar dig". Det är precis så hon är min ängel med dolda horn. Kärleksfull och envis. Hon älskar sushi, pannkakor, frysta hallon och mörk choklad. Hon dricker kaffe med grädde och 2 sockerbitar. Hon äter coco-pops med mjölk varje morgon till frukost. Hon klär sig coolt. Hon gillar byxor mer än kjol. Hon har nästan alltid tovigt hår och hon är håröm. Hon gillar att reta sin bror. Väldigt mycket! Hon är underbar och hon är min dotter.

torsdag, september 03, 2009

Hejdå konferens


Idag skulle jag åkt på konferens med jobbet till Marstrand. Problemet är bara att jag blev sjuk. Mår som ett skållat ollon. Så här sitter jag och lyssnar på bra musik och tycker synd om mig själv. Faktiskt första sjukdagarna på nya jobbet. Har jobbat här ganska exakt 4 månader nu. På förra jobbet var jag sjuk jämt. Men ärligt talat så tror jag att jag kände efter mycket mer när jag jobbade där. Mycket för att jag vantrivdes sista året. Nu har jag ett så tokroligt jobb, så att jag tycker det är kul att gå till jobbet och känner inte efter ett dugg. Sitter faktiskt och jobbar lite nu även fast jag är sjuk. Men nån behöver hålla koll på användarna när övriga avdelningen är borta. Lite trist att missa konferensen. Skulle fått åka fyrhjuling på lördag. Plus att det hade varit roligt att lära känna alla människor mer privat. Jaja... vad är väl en bal på slottet!


*snyyyyft*

Här är en som varnar för LCHF

hehehe

http://callerobertsson.blogspot.com/2009/09/varning-for-lchf.html