torsdag, augusti 27, 2009

Försov mig idag

Och det var andra gången inom en vecka. Varken jag eller J fattade något när jag satte mig upp imorse och bara skrek "vad i helvete är det som händer". Lovar att J hade en bromsrand i brallan efter det uppvaknandet. Förlåt älskling! Men vi hann. Tuva kom till skolan med 3 minuter tillgodo.

Muse - Uprising

Första singeln från Muses nya album "The Resistance". Älskar den!

Här kommer texten till låten så kan ni sjunga med.

The paranoia is in bloom, the PR
The transmissions will resume
They'll try to push drugs
Keep us all dumbed down and hope that
We will never see the truth around

Another promise, another scene, another
A package not to keep us trapped in greed
With all the green belts wrapped around our minds
And endless red tape to keep the truth confined

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Interchanging mind control
Come let the revolution take it's toll if you could
Flick the switch and open your third eye, you'd see that
We should never be afraid to die

Rise up and take the power back, it's time that
The fat cats had a heart attack, you know that
Their time is coming to an end
We have to unify and watch our flag ascend

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

tisdag, augusti 25, 2009

Trött

Nu ska jag gå och sova tidigt för en gångs skull. Ska iaf gå och lägga mig i sängen och läsa en av mina nya böcker som J köpte till mig igår. Tror jag börjar med "Twilight".

onsdag, augusti 19, 2009

En vecka sedan vi var i gettot

Ja herregud. Jag kommer inte åka upp till Haparanda fler gånger utan anledning. Jag förstår verkligen inte hur man kan bo där? Ingenting är fint där och då menar jag verkligen I N G E N T I N G. Gropiga fula gator, tomma affärer i centrum (allt har flyttat ut till kanten där IKEA ligger nu), fula hus, nergånget, gettoaktigt. Alla människor har persiennerna nerdragna och det finns ingen som har ens något i närheten av stil. Whitetrashhåla. Gaaaah. Varför måste min mamma bo där!!!??? Man blir deprimerad av att vara där. Vi klarade 5 dgr och åkte hem en dag tidigare. Jag som hade lovat mig själv att jag ska hålla ut, men det gick bara inte till slut.

Dock gick resan upp bra. Hade bara en som visade fingret åt mig och en som skällde på mig så spottet yrde i hennes bil och bara en blixt från en hastighetskamera. På hemresan fick jag fingret först strax efter södra länken från en pundare. Varför folk blir så upprörda? Jag kanske kör lite för fort ibland. Jag försöker skärpa mig och jag har som mål att komma ner i hastighet det här året. Det är mitt nyårslöfte. Hela den här veckan så har jag faktiskt hållt hastigheten 50% av tiden. Det är stort så skäll inte på mig!

fredag, augusti 14, 2009

Jag är en äkta hemmagris

Jag längtar hem så fort jag åker hemifrån. Det är så underbart att vakna hemma och duscha i sin egna dusch, dricka sitt egna kaffe, lyssna på sin egna musik och höra katterna knorra över att de ska få mat på morgonen. Jag älskar vårt hem!

tisdag, augusti 04, 2009

Semesteeeeeer

Yay... men konstigt nog så känns det inte sådär skönt som det brukar när jag går på semester. Känns precis som att jag inte har semester. Beror det på det sunkiga vädret kanske? Men i vilket fall som helst nu när jag min hjärna börjar komma ikapp så ska det bli skönt med semester i exakt 13 dgr. På torsdag åker vi till Happis. Jag och barnen. J stannar hemma och håller ställningen tillsammans med Bosse och Kerstin.

måndag, augusti 03, 2009

Död fågelunge

Kerstin har funnit jaktinstinkten. Hon som har legat som en död sill på altanen hela sommaren. Hon som gått från altanen till matskålen och från matskålen till altanen. Vi har knappt sett henne ute på tomten. Men idag vände det. Kerstin dök in med en mosig fågelunge mellan käftarna. Som hon började smaska på samtidigt som jag försökte schasa ut henne och samtidigt som jag hulkade och försökte hålla kräkan inne. J bar ut henne. Hon åt upp sitt byte och dök in i skogen igen. Jag har murat igen kattluckan.

Jobbat hemma

Sådär då har jag jobbat hemma för första gången på nya jobbet. Kändes riktigt bra förutom att jag inte lyckades logga in i systemet förrän strax efter 8 när HelpDesk öppnade. Jag hade glömt bort en liten viktig detalj.

Jobbar även imorgon och sen har jag lite semester igen. På torsdag åker vi norrut till mamsen.

söndag, augusti 02, 2009

U2gigs.com



U2.gigs.com hittar man bootlegs från U2´s konserter.

Fick en fråga från Felix

"Ska ni prata om U2 hela dagen?"


Jag kommer nog sväva i några veckor till. Underbara platser, aldrig haft så bra platser på en så stor konsert förut. Enda nackdelen var folket precis runt omkring oss. Snacka om otur, för kollade man sen längre ner och åt sidorna från våra grannars, så dansade och tjoade och sjöng folk med hela konserten, precis som jag och J. Men... precis runt oss, icke sa nicke. På J´s sida var det ett par som surade ur på varandra precis innan konserten började. Han trodde hon var otrogen och hon fick börja visa sina sms till honom och de hade en diskussion om detta länge. Sen stog han med armarna i kors med munnen nedåt hela konserten och hon stog stilla och var sur. Framför oss stog farmor och farfar (ett par runt 50-60) som knappt applåderade och sen satt halva konserten, plus att farfar rös till några ggr när han hörde mig skrika. Först hämmade det mig lite, men sen tänkte jag att jag bryr mig inte för jag är här för att hedra mitt älsklingsband sen 25 år tillbaka och sen fortsatte jag skrika som en galning. På min sida hade jag två snubbar som var stora som hus, kroppsbyggare tror jag. Ena snubben lästa Expressen hela konserten igenom. Antagligen för att läsa vilka recensioner U2 fått för låten kvällen innan. Ingen av de klappade knappt förutom till Sunday Bloody Sunday. Men alla dessa personerna runt oss verkade ändå njuta av konserten på sitt sätt, förutom att jag tycker att man njuter mer om man sjunger och dansar med. Nu vågar inte alla det, det har jag förståelse för, men varför skulle vi få just dessa till höger, vänster och precis framför oss?? Det var jag och J mot de andra =) Men helvete vad kul han och jag hade. Saknade bara Anka så fett mycket.

U2 - Electrical Storm

Igår spelade U2 även den här underbara okända låten. I fredags fick de inte höra den. Så okänd så att till och med jag som älskar dem hade missat den. Expressen gav den bara en 3:a, men från mig får den en stark 5:a. De körde en sån skön version på konserten. Har lyssnat på låten hela dagen idag. Här kommer ett videoklipp från Youtube

Magisk kväll med U2 och J

Jag är så bakis idag, och då drack jag inte en droppe alkohol igår. Tack för presenten älskling. Vilken dag, vilken kväll. Jag är så nöjd. Allt var magiskt.

Här kommer bilder från min mobil.


Utanför Ullevi ser man "The Claw" torna upp sig. Scenen väger 390 ton och tar fyra dagar att bygga upp.


Några timmar innan konsertstart. Jag gillar att vara i tid och få se atmosfären.


1 timme innan.


Larry Mullen Jr drar igång ett trumsolo. Publiken jublar.



J njuter.






Magisk version av One med publikens mobiler som stjärnor. Snygg effekt att ta med sig publiken i numret.

Tur med vädret hade vi också. Jag satt i klänning fram till strax innan konserten började.

Enligt Expressen och Aftonbladet var gårdagkvällens konsert bättre än den i fredags.