söndag, juni 28, 2009

Summering av en otroligt bra vecka

Nu har jag verkligen lagt av mig skrivandet här, så därför kommer här en komprimerad veckorapport.

Måndag: Barnen åkte hem till sin far på kvällen.

Tisdag: Efter jobbet träffade jag Åsa (en kollega som jag jobbade jäkligt bra ihop med i flera projekt på mitt förra jobb), vi käkade middag och surrade om allt möjligt. Kul att lära känna henne lite mer privat. Vi gick med i samma nätverk strax innan jag slutade bara för att vi inte skulle tappa kontakten, och när vi gick på en föreläsning sist i det här nätverket så bestämde vi att vi skulle träffas förutom det. Kul med nya sköna vänner. Framförallt smarta som hon är.

Onsdag: Felix kom hem till oss igen, efter endast en dag hos sin pappa. Han skulle egentligen varit där i tre veckor.

Torsdag: Utvecklingssamtal, mitt första, med min nya chef. Även fast jag bara jobbat där 7 veckor så tyckte han att det var bra om vi gick igenom vilka mål jag har närmaste halvåret. Gick otroligt bra. Han är riktigt cool och han sa massor med bra saker om mig. Han är jättenöjd med mig och tyckte jag hade företagets själ redan och passar jättebra in i hela kulturen. Han tycker jag är driven, tar tag i saker och får saker gjorda och han sa att min närmaste kollega ser jättenöjd och tillfreds och framförallt lugn och harmonisk ut bredvid mig. Jag undrade hur han såg det. Då sa han bara "ja, hur vet du att dina barn mår bra". Sant =)

Fredag: Hem till Marita på födelsedagsparty. Vi kom hem efter kl 01 på natten. Det var trevligt även om ingen av oss ville dricka fast Marita hetsade. Så hon fick sitta själv och dricka Xider. Man kan ha kul utan sprit.

Lördag: Jag, J och Felix hade en skön dag. Vi gjorde nästan ingenting. Jag rörde ihop en smörgåstårta bara för att vi (läs jag) blev sugna på det.

Söndag: Idag åkte jag och J och köpte blommor till altanen. Nån annanstans är det ingen idé eftersom rådjuren kommer och käkar upp allt. Blev jättemysigt. Vi grillade och åt ännu en middag utomhus. Tror vi har gjort det hela veckan faktiskt. Tuva flög till Gotland själv idag. Igen. Första gången hon gjorde det var förra året när hon var 9. I år ville hon göra det igen.

lördag, juni 20, 2009

Härlig midsommar

Tillsammans med barnen och J har vi bara haft en sån skön dag. Inga måsten alls. Vi har ätit gott, tittat på film och myst hela dagen. Barnen ville vara uppe sent inatt så här sitter vi och lyssnar på bra musik och alla sitter framför varsin dator. Tuva 10 år sitter och chattar med en 19-årig kille på Internet på engelska och jag sitter och hjälper henne med hur man stavar och vad han säger när hon inte förstår. Älskar såna här dagar tillsammans med min underbara familj. Love them so much!

torsdag, juni 18, 2009

Expert igen

Hehe... jag fick rätt! De ringde på morgonen igen och kollade om de kunde komma vid 12 istället för den avtalade tiden 15-18. Då sa J till de att vi inte är hemma men att barnen är det. Det gick bra för dem. Så nu har vi vår nya assnygga spis på plats. Känns bra. Men hela den här grejen har iaf fått mig att inse att inte köpa från Expert fler gånger. Man är inte bättre än sin svagaste länk. Tänk på det Expert!

fredag, juni 12, 2009

Musik

Sitter och gör klart spelningslistan till morgondagens fest. Vilket jobb det är. Man tror att det är hur lätt som helst, men det är det INTE! Så cred till alla som gör spelningslistor till sina vänners fester. Alltså cred till mig.

torsdag, juni 11, 2009

Expert har svarat

Vi fick ett mail direkt på morgonen dagen efter mitt klagomail där försäljningschefen bad om ursäkt och erbjöd oss 850 kr i ersättning. Idag var J och hämtade pengarna och bokade in de att komma med spisen på måndag mellan 15-18. Hehe. Ska bli kul att se hur väl de lyckas den här gången.

onsdag, juni 10, 2009

Smarta tjejer

Jag och Tuva åkte för att handla kattmat och halstabletter. När vi kom hem så hade vi ett kvitto på 492 kr men ingen kattmat och inga halstabletter.

måndag, juni 08, 2009

Renskavsgryta med kokt broccoli


Broccoli vet ni hur man kokar, men min renskavsgryta har ni ingen aning om, så håll i er här kommer äntligen ett recept (tror iaf inte att jag gett ut den tidigare). Mängderna får ni hofta ihop själv för det gör jag. Den här gången hade jag även i fänkål vilket gav en helt okej smak.

Renskav
Morötter
Schalottenlök
Champinjoner
Grädde
Creme fraiche
Svartpeppar
Salt

söndag, juni 07, 2009

Söndagsspa

Nu har vi bastat i vår lilla bastu. Jag gjorde ansiktsmask, skulle även rakat benen och övriga dolda områden, men någon hade glömt köpa rakskum. Hittade inte på något alternativ så får raka mig i veckan istället.

Ny väska


Jag är kär i min nya väska. Kolla vad fin den är! Klicka på bilden för att se de fina detaljerna. Hittade den på Naturkompaniet av alla ställen. J´s första kommentar var "jaha, nu är man inte säker på Naturkompaniet heller". Min kommentar är "muahahahaha".

Mailat klåparna på Expert Stormarknad

Vi beställde en diskmaskin och spis för snart en månad sen från Expert Stormarknad på Värmdö och i tisdags skulle varorna komma. Problemet var bara att det var bara diskmaskinen som kom. När vi sen försökte få hjälp från Kundservice så blev vi fett dissade. Jag skrev precis följande mail till butiken (har tagit bort våra namn, personnr och tfnnr):


Hej
Vi var in till Expert Stormarknad Värmdö och beställde 2009-05-10 både en diskmaskin och en spis. Dessa båda varor skulle levereras samtidigt eftersom varken jag eller min sambo J har möjlighet att vara hemma två dagar för att ta emot vitvaror. Detta sa vi uttryckligen flera gånger till försäljaren och det var inga problem enligt honom. Förra veckan på tisdag den 2/6 kom diskmaskinen men ingen spis??? Då ringde J till er kundservice och blev bemött med "nej det är ingen hemleverans bokad på spisen", men då sa J att den leveransen står med på det andra kvittot som är beställningen på diskmaskinen. Då var tjejen hos er tvungen att få kvittonumret på den leveransen. Men tyvärr har J förlagt just det kvittot. Vi har letat precis överallt och hon kunde inte hjälpa oss att söka efter vilket kvitto det handlade om. Varför kan ni inte det? En kundservice måste väl ändå kunna hjälpa en kund med såna enkla saker om man dels får kvittonumret på spisen som tillhör samma leverans och dels J´s personnr? Men nej det kunde hon inte serru! "Återkom när du har kvittonumret" var svaret vi fick. Den tjejen visste verkligen hur man dissar en kund. Vi är rent ut sagt SKITFÖRBANNADE! Hur kan man behandla kunder på det sättet?

Så nu vill jag ha hjälp med följande saker från er.

1. Leta fram kvittot på vår diskmaskin med okänt kvittonummer men som vi fick hemlevererat tisdag den 2/6. Leverans till J, vägen xx, Postnr Värmdö. Personnr: 123456-1234.

2. Vi vill även få besked om när ni ska leverera och installera nya spisen och forsla bort den gamla spisen?

3. Vill även få information om hur man kan misslyckas så radikalt med något som man jobbar med varje dag?

4. Sen vill vi även veta vilken ersättning vi kommer få för att vi nu måste ta ledigt två dagar för att ni ska komma med varorna?

Just ja. Detta höll jag på att glömma. Inte nog med allt ovan så hade J bestämt med de som levererar ut varorna att de skulle komma mellan 15-18 på tisdagen. Kl 9 på morgonen ringer en chaufför till mig och säger att de kommer efter 12. Då sa jag till honom att vi är inte hemma då, att båda jobbar inne i stan, och att vi bestämt mellan 15-18 och att vi kommer vara hemma då. Vet ni vad han säger då! "Folk fattar inte att vi också jobbar på dagen"! Va? Hur kan man ta den diskussion med en kund och säga så till kunden? (Han kanske ska prata med sin chef istället? Ett hett tips!) Då sa jag till honom att han får ringa min sambo istället och kolla med honom om han kan. Så J fick avboka ett möte för att åka hem för att ta emot den efterlängtade spisen och diskmaskinen. Då hade vi redan plockat bort vitvarorna för att förenkla för er och när varorna sen kommer så saknas spisen! Helt otroligt!

Allt detta är inte okej! Vad håller ni på med egentligen? Tror ni på fullaste allvar att vi kommer köpa något mer från er???

Skitsura hälsningar och vi saknar vår spis
Trillian och J
Adresser och telefonnr


Ska bli intressant att se vad de svarar (om de ens svarar). Jag har inga förhoppningar om något för tillfället. Vi började undra i tisdags vart de har riggat dolda kameran.

Mitt liv är underbart

Alltså jag mår så sjukt bra nu. Jobbet är så otroligt kul och jag kan knappt fatta att jag av alla människor fick jobbet där. Satt bara och njöt av stämningen när vi hade eftermiddagsfika i fredags. Satt och tittade på människorna som satt där och pratade. Vilka människor. Inga gnälliga tanter så långt ögat kan nå. Det är så skönt att slippa dem. Har dock haft en riktigt tuff vecka på jobbet. Dels hade jag mitt första månadsbryt i systemet och sen hade jag och 6 andra nyanställda (alla är nya inom en 8 månadersperiod) internutbildning plus en fest på det. Tufft men helt klart nyttigt och framförallt kul att få pejl på vad alla gör. Det händer mycket och det som jag tycker är skitkul är att det är sån ordning på alla kablar. Riktigt imponerad är jag.