tisdag, mars 31, 2009

Love Betong

Så grymt coola och så grymt dyra. Kostar ca 5000 kr per styck och kan köpas här. De är gjorda i betong.








söndag, mars 29, 2009

Låt den rätte komma in - läs den istället för att se filmen


Spännande, skrämmande, verklighetstrogen. Då pratar jag om boken. Läste boken blev begaistrad. Såg filmen blev tokbesviken. Om jag inte hade läst boken så hade jag nog inte förstått filmen, så jag förstår faktiskt inte varför filmen fått så goda recensioner. Boken var djup. Filmen var lam. Boken gav en bild av personerna, filmen nuddade bara på ytan. Förstår att man inte kan ta med allt från boken. Den konstnärliga friheten, eller vad är det de brukar säga? Men när man gör filmen på ett sånt sätt så att jag som läst boken måste sitta och förklara för de som inte läst boken. Då är det nåt fel! Boken 5 plus. Filmen 5 minus. Faktiskt. Jag hade såna förväntningar på filmen när jag precis hade läst boken och så blev det en sån besvikelse. Blä!

Renskavsgryta med ostsallad på pak choy och rödbeta


Pak Choy är salladsbladen. Gjorde en ostsallad på Jarlsberg, tomat, paprika, äpple, blekselleri och krasse.



Renskavsgrytan innehåller renskav, morot, schalottenlök, champinjoner, smör, grädde, creme fraiche, salt och mycket svartpeppar. Kokade även en avlång rödbeta till mig själv som var grymt god tillsammans med en klick smör. Kolhydratsätarna fick pressad potatis. Felix ville inte ha nån potatis. YAY... You just gotta love that kid.

Ekolådan v.13


Detta kom i fredags
Morötter (Danmark)
Sallad (Frankrike)
Purjolök (Frankrike)
Rödbetor (Sverige)
Spetskål (Spanien)
Zucchini (Italien)
Grön paprika (Italien)
Blekselleri (Spanien)
Pak choy (Holland)
Citron (Italien)
Avokado, 3 st
Gul lök, 500 g
Apelsiner, 2 kg
Gurka, 1 st
Ingefära, 150 g
4 st Ägg (6-pack)
Saltå Bondbröd
Örtsalt, Biodynamiskt
Hallonmarmelad
Skogshallonsylt
Jordnötter, Salta
Majonnäs, Biodynamisk
Tomater, 500 g

Partaj igår

Igår åkte vi hem till Anka och P för att fira att P fått jobb i Sverige. Hans första jobb i Sverige. Så A´s syrror med familjer kom också för att fira det. Skittrevligt hade vi och även jag kunde äta även fast jag var lite nervös innan om det skulle finnas något. Jag tänkte att det får bli som det blir. Det finns alltid något. Men hon hade gjort en mexikansk buffé med massor med gott att välja mellan, även för mig som inte äter så mycket kolhydrater.

lördag, mars 28, 2009

Min kost


Häromdagen blev det lite halvjobbigt under fikarasten på jobbet. Det är ju ingen där som vet att jag äter den här kosten. Vi började i alla fall prata olika dieter. Alla är helt inne på lågfettdieter och tallriksmodellen, i alla fall av de som uttryckte något, och ena tanten sa högt och tydligt ”ja de där jävla fettätarna tror jag inte ett dyft på”. Grejen med henne är också att hon har diabetes 2, bukfetma och den ena krämpen efter det andra. Klassiska syptom på metabolt syndrom. Så om det är nån som skulle behöva naturligt fett och kolhydratfattigt så är det hon.

Snacka om att ha helt fel uppfattning om vad det är. Tror hon att man typ dricker smör i en bägare med sugrör? Det är inte på något sätt extremt även om många försöker hävda det. Det jag gjort med min kost är att jag har dragit ner på kolhydraterna och istället för att äta lightprodukter och dåliga fetter så äter jag riktigt smör och fullfettprodukter. På så sätt får man i sig mer fett. Man kan sammanfatta det med att jag slutat med socker och börjat med naturlig mat och framförallt NATURLIGA fetter, som i det här fallet inte är margariner utan äkta mättat fett. Det är väl här den här kosten blir extrem eftersom många är så fettskrämda så att de flesta fortfarande tror att de mättade fetterna är farliga. Även fast det bara är en stor fet lögn sen 50-talet pga en fuskande professor. Lite läskigt hur det kan bli faktiskt. Ljuger man tillräckligt ofta så blir ljuget en sanning. Förr i tiden hade man varningstexter på margarinförpackningarna där det stod att det var en fejkprodukt jämfört med det naturliga smöret. Det är smöret som är det naturliga, inte margarin som reklamen försöker prångla ut idag.


Hur kunde det gå såhär?


Det som känns mest jobbigt är att jag inte riktigt kan stå upp för min kost. Jag är inte vältalig nog för det. Men allt jag läst senaste halvåret om tillsatser, fetter, kost och hälsa så är jag verkligen övertygad om att jag hittat hem. Det säger i alla fall måttbandet och vågen och även välmåendet och framförallt att slippa det eviga sockersuget. Vissa perioder kunde jag äta godis och fikabröd precis varenda kväll. Nu har jag inte ätit varken det ena eller det andra på 88 dgr.
(Bilden tycker jag symboliserar hur jag känner mig när folk börjar prata kost, jag vill bara gömma mig i inredningen).

fredag, mars 27, 2009

Folkhälsorapport 2009

Här är länk till årets folkhälsorapport från socialstyrelsen.

http://www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/2B5A6B25-2026-470C-A8BD-0E45AF95FAAA/13558/200912671.pdf

Vilken dag som helst ska jag läsa hela! Under tiden kan ni läsa sammanfattningen inne hos Kostdoktorn. Se förra inlägget.

torsdag, mars 26, 2009

Mycket bra artiklar i fettdebatten


Läkaren Tore Persson skriver riktigt bra i den här artikeln på newsmill, läs och begrunda. Min första reflektion av artikeln är LÄGG NER LIVSMEDELSVERKET!! De är ju inte kloka med sina kostråd. Det var faktiskt livsmedelsverkets konstiga råd (med lightprodukter och kemiskt framställda margariner) som gjorde att jag började läsa på om kost och näringslära, och efter att jag sett Annika Dahlqvist i Kalla Fakta såga dessa herrar så hittade jag till LCHF-kosten och på den vägen är det. Om ni bara ska läsa en artikel från mina föreslagna nedan så föreslår jag denna.
http://newsmill.se/artikel/2009/03/25/upp-till-bevis-bohman


Sven Erik Nordin om bantning och att det råder total förvirring hos oss vanligt folk om vilken kost man egentligen skall äta.


En till artikel av Sven Erik Nordin. Riktigt riktigt bra skrivet som innehåller allt det jag skulle vilja säga till folk. "Som bekant kan en lögn bli sanning om den upprepas tillräckligt ofta."


Skrivet av Jens Linder om hur fettstriden lämnar ätarna i sticket.


Skrivet av Andreas Eenfeldt. Kostdoktorn. Som vanligt är han en stjärna på att sammanfatta studier och artiklar till läsligt format, så att även vi vanliga dödliga förstår.


Om socker

Läs den här rapporten som en professor i Kemisk miljövetenskap skrivit. http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/91770.pdf

Det som jag tyckte var roligast i rapporten var följande:
"Botten: Axfoods två varumärken Hemköp och Eldorado har ketchup med endast 25 % respektive 18 % tomatpuré utan sänkt innehåll av socker. Hemköp har nu också en variant sötad med sukralos. Vad gör Axfoods miljöchef Åsa Domeij? "

Åsa Domeij som på 90-talet var en stor talesperson för miljöpartiet, sitter idag som miljöchef på ett av nordens största dagligvaruhandelsföretag och accepterar att de har sötningsmedlet sukralos i deras varor. Vilken jävla hycklare! Sukralos är omdebatterat för att den bryts ner mycket långsamt i naturen. Vi människor kan inte ta tillvara sukralos så vi kissar ut den direkt ut i naturen.

LCHF vecka 11 & 12


Viktnedgång vecka 11 & 12 = 0,4 kg
Minskat totalt sen 090101 = 5,8 kg
Minskat runt midjan totalt = 5,5 cm (v.8)

onsdag, mars 25, 2009

Low carb burger på MAX


Det är så jäkla perfekt!! MAX, världens godaste hamburgerrestaurang har en low carb burgare. Åt den ikväll efter att jag och J åkt och hämtat Felix. Till burgaren åt jag en sallad och en ramlösa.

tisdag, mars 24, 2009

Gnällig

Idag hade jag en grymt dålig dag. Gnällde över precis allt. Fåglarna som kvittra. Bad de hålla käften. J skrattade. Det gjorde inte jag. Gnällde över kylan. Gnällde över dåliga förare som kör som f...ttor när det är halt ute. Ja men konstigt att det blir så mycket krockar. Amatörer. Gnällde över bussen (som vanligt). Gnällde över mina arbetskamrater, två av dem. Gnällde över att jag inte fick gnälla för J. Så till slut sa jag till honom att jag ska fan hålla käften resten av kvällen. Det höll ca 2 minuter. Men jag slutade gnälla i alla fall. Sen när vi kom hem till vår gata så sa J, nu kan du gnälla resten av vägen hem. Men då hittade jag inget att gnälla över. Tyckte att jag gnällt färdigt.

Nu ikväll har jag handlat mat från mataffären.se igen. 1900 kr slutade notan på den här gången och då var det knappt med några grönsaker eftersom vi får vår fösta ekolåda på fredag. Men jag köpte mer kött den här leveransen. Undrar om de är dyrare än en vanlig affär? Hur motiverar de det i så fall? Det borde ju vara billigare med en nätaffär än en vanlig affär. Kan ju knappast behövas lika mycket personal.

måndag, mars 23, 2009

Vabb

Idag vabbade J med Tuva, som hade ont i magen och ville vara hemma från skolan. När jag kom hem på kvällen så hade de dammsugit hela huset och tvättat 2 maskiner med tvätt. Det är sånt jag gillar och vill komma hem till varje kväll när jag kommer från jobbet. Sa till J att han får vabba varje gång om han vill.

Laxsoppa med vitt vin, grädde, rotfrukter och saffran


Laxsoppan toppades med färsk timjan. Soppan blev så god så jag tog om en liten portion och har varit mätt sen dess. Så det blev inte ens nån kvällsfika.

söndag, mars 22, 2009

Chevréköttbullar med auberginegratäng


Jag gjorde smet och Tuva rullade våra hemmagjorda chevréköttbullar. Vi gjorde köttbullar på 1.8 kg nötfärs. Rea på Sabis som av en händelse. Tur man har ibland. Borde bli lite mer prismedveten genom att plöja igenom alla reklambroschyrer som dimper ner var och varannan dag. Men det är inte riktigt jag. Vi tjänade ju nästan 40 kr på köttbullarna den här gången. Blev middag till 4 personer plus en stor låda in i frysen med 2-3 middagar framöver.

Mitt superenkla recept på chevréköttbullar:
1.5 kg nötfärs
1 rulle chevré (en sån smal, vet inte hur mycket det är i en sån)
3 äggulor
salt & svartpeppar

lördag, mars 21, 2009

Pannacotta med jordgubbar och grädde ala LCHF

Här får ni ett gott LCHF-recept på Pannacotta. Har mixat ihop ett gäng olika recept för att den ska passa mina smaklökar och ha rätt energifördelning. Hoppas ni också kommer gilla den.



Ingredienser för 6 portioner:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
1 msk socker (kan uteslutas och i de flesta recept har man 1/2 dl socker, behövs inte. Lovar!)
3 gelatinblad
100 g mascarpone (kan uteslutas, normala recept har inte mascarpone)

Jag gjorde såhär:
Jag skrapade ur vaniljstången. Har du inte en vaniljstång så ta 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker om du inte är så känslig för kolhydrater. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Sen kokade jag ihop vaniljstången, grädden och sockret och lät koka ca 2-3 minuter. Dra av från plattan och smält ner geltainbladen och mascarponeosten. Häll upp i snygga glas och låt stå i kylen ca 3 timmar. Vid servering dekorera med 1-2 skivade jordgubbar samt vispad grädde.

Pannacottan innehåller i E% följande:
5% Kolhydrater
91% Fett
4% Protein

4 g kolhydrater/portion

Pysselmaja har varit i farten


Det står mamma äger på den vita boxen, som var fylld med diverse små kärleksmeddelanden till sin kära mamma. Från Tuva såklart.


En korg med 3 rullade meddelanden.

Hon var så gullig när hon var 7 år (för 3 år sedan). Då skrev hon ett brev till mig där det stod "jag kommer alltid att älska dig och jag kommer även att älska dig när jag är tonåring och säger att jag hatar dig".

Kerstin idag


Felix tog en söt bild på Kerstin idag.

Korvstroganoff med sallad


Dagens LCHF-middag. En god sallad och en god korvstroganoff.

Party on

Jag och Tuva skjutsade precis J till Slussen. Han ska på sin chefs inflyttningsfest. Jag var också bjuden men jag hoppade det. Jag skickade med "Den hemliga kocken" som födelsedagspresent till henne. Eftersom J och han polare C hade köpt kakmixar till henne. Han vet precis hur mycket tillsatser de där kakmixarna innehåller. Det jag förundras över är att på paketen stog det "Lantmännen tar ansvar från jord till bord". Så det ansvaret innebär att man späckar kakmixarna med en massa tillsatser? Lovade honom att jag skulle hämta honom inatt och han får inte ringa före kl 00. Så bäst att han har kul. Jag ska se på Robinson och Star Wars ikväll. Och nu ska jag gå och göra pannacotta.

fredag, mars 20, 2009

Yakitori


Barnen ville ha sushi idag så då köpte jag Yakitori till mig och J. Jag åt bara vitkålssalladen och spetten. Riset lämnade jag därhän och åt inte upp såsen heller. Den innehåller nog ganska mycket socker tror jag. Smakar socker i alla fall.

Nu är det jag som är fotografen


Kerstin för en liten stund sen.


Bosse bus.



Tillsammans

Felix fotograf

Felix tog lite snygga bilder på katterna idag.




Och jag tog en snygg bild på Felix häromdagen.

Tillsatsfri majonnäs


Äntligen!!! Idag hittade jag hos Ekolådan en ekologisk majonnäs utan tillsatser. Och som jag har letat. Började ju tom göra en egen, men jag får inte riktigt till den, så den får en sån där god majonnässmak. Så nu beställde jag den här majonnäsen till första Ekolådan som kommer den 27/3. Ska bli tokspännande att smaka hur den smakar.

Majonnäs, Biodynamisk
Naturata185 ml
Biodynamisk majonnäs på tub.
Ingredienser: solrosolja, äggula, senap (vatten, senapsfrön, ättikssprit, havssalt, rårörsocker, gurkmeja), vatten, ättikssprit, citronjuice, havssalt, rårörsocker, sojasås

Min natt inatt

Halv två inatt vaknar jag och J av att Bosse håller på och mjauar högt och morrar och fräser. Jonas går upp och kollar vad det är med honom. Det visar sig att Bosse har tagit med sig ett byte hem. Vi tänder lampan i köket och i munnen har Bosse en vit liten söt mus. Död såklart. Jaha vad gör man nu tänker vi båda två. Till slut börjar vi berömma Bosse för bytet

”ååå vad du är duuuuktig Bosse som kommer hem med ett byte…. Ååååå vilken duktig kille”

Och då kändes det som att han blev nöjd och började då röra sig mot altandörren krypandes med bytet i munnen. Han lägger sig framför dörren och morrar och fräser åt oss, men vi fortsatte berömma och sen sträcker jag mig över honom och öppnar altandörren, och då smet han ut med musen fortfarande i munnen.

Gissa om jag låste kattluckan inåt efter det? Jajamen. Så därför har Bosse väckt mig flera gånger inatt. Han springer ut och sen skrapar han på kattluckan, jag vaknar och släpper in honom. Efter 1 timme vaknar jag igen av att nån skrapar på kattluckan och jag får gå upp en gång till. Tre-fyra ggr väckte han mig inatt. Tappade räkningen till slut.

Så jag är lite trött just nu. Men ska strax göra en stor kopp kaffe för att vakna till ordentligt.

Just ja, som om det inte var nog så trampade jag på en kattspya för en liten stund sen.

torsdag, mars 19, 2009

När jag ändå är i farten


Hittade en köttleverantör som känns väldigt intressant. Husa Gård säljer KRAV-märkt hängmörat kött. Om priset är bra har jag ingen som helst uppfattning om ännu. Men det kan vara trevligt att fylla frysen med gott kött. Ska fundera och försöka övertala J att vi ska åka på lite utflykt. Hojtade på honom nu och han är helt med på noterna. Så då blir det lite kött från Husa Gård framöver också. Det trevliga med gården är att de är en av de första ekologiska gårdarna i Sverige och gårdens kravnr är det lägsta som finns. Det känns tryggt.


Ungsbakad lax med sallad och små dessertostar


Dagens LCHF-middag blev en hit. Så gott med lax i ugn! Gjorde en god sallad till som Felix åt 3 portioner av tillsammans med vitlöksvinägretten som han älskar. Det var han som lyckades övertala mig att göra den idag. På min tallrik hamnade även 3 små feta dessertostar.

Ostgratinerade färsbiffar och vitkålsstuvning


Gårdagens LCHF-middag. I all sin underbara enkelhet så blev det färsbiffar som jag hade gjort tidigare. Spiskumminkryddade. Goda. Skivade över lite ost och slängde in de i ugnen medan jag gjorde en fräsch vitkålsstuvning. Använde vitkål, vispgrädde, creme fraiche och philadelphiaost. Kryddade med salt, vitpeppar och muskot. Gott och mättande.

Internet-shopping

Snacka om att jag är inne i en intensiv Internetshoppingperiod. Idag gick vi med i Ekolådan. Grönsaker och frukt i en låda hemlevererat. Tyvärr levererar de inte ända hem till oss. Vi bor för djupt in i skogen för det. Så vi får hämta från ett ställe som samordnar gruppleveranser här ute hos oss på Värmdö.
Sen när jag kom hem så surfade jag in på Dammsugarpåsar.nu och beställde just dammsugarpåsar. Wonderful. Jag skulle nästan kunna bosätta mig hemma och aldrig doppa foten utanför dörren ever no more.

onsdag, mars 18, 2009

Nu har mataffären.se levererat

De kom före utsatt tid (som var mellan 20-22), men hon ringde innan och frågade om det var ok, och det var det ju såklart, eftersom vi ändå var hemma. Alla varor såg fina ut och de hade inte missat något alls. Jag är helnöjd! Där kommer vi handla nästa vecka igen. Vi fick tom en liten ost extra. Vet inte om de råkat stoppa ner osten av misstag eller om det var nån reklam, för jag fick med en reklambroschyr om osten samtidigt. I vilket fall som helst så är jag nöjd.

tisdag, mars 17, 2009

Mataffären

Sådär, då är första beställningen till mataffären.se klar. Blev en nota på 1400 kr. Imorgon kommer första leveransen mellan 20-22. Ska bli spännande att se hur det fungerar och om de fått med allt som jag beställde och hur grönsakerna kommer se ut osv. Och nu ska jag banne mig inte handla en endaste gång förrän nästa tisdag. J lovade att jag skulle få handla en gång. Men mitt mål är att inte handla en endaste gång till. Jag ska klara det. Jag kan. Jag ska klara det!

måndag, mars 16, 2009

I ett svagt ögonblick...

... gick jag med på att jobba kvar 1 månad extra. Fatta, annars hade jag slutat nästa fredag. Men icke då. Jag var tvungen att jobba en månad till för att ha en liiiiiten liiiiten chans att hinna med mer saker. Faktiskt för min egna själsfrids skull. J undrade häromdagen hur många som sagt upp sig som sitter och jobbar kl 23 en lördagnatt? Jag vet faktiskt inte. Men jag tror inte det är särskilt många. Men jag har den här idén om att jag vill avsluta snyggt...

U2 hos Letterman




Magnificent
Magnificent


I was bornI was born to be with you
In this space and time

After that and ever after I haven't had a clue

Only to break rhyme
This foolishness can leave a heart black and blue


Only love, only love can leave such a mark

But only love, only love can heal such a scar

I was born
I was born to sing for you

I didn’t have a choice but to lift you up
And sing whatever song you wanted me to
I give you back my voice
From the womb my first cry, it was a joyful noise...
Only love, only love can leave such a mark

But only love, only love can heal such a scar

Justified till we die, you and I will magnify

The magnificent

Magnificent
Only love, only love can leave such a mark

But only love, only love unites our hearts


Justified till we die, you and I will magnify
The magnificent

Magnificent

Magnificent

Första favoriten från nya skivan. Jag älskar Magnificent! Det har det där äkta genuina U2-soundet. Ett gammalt fan som jag känner igen mig!

Här kommer nästa låt som de spelade hos Letterman.

Idag skämdes jag

Nu när jag köper den mat jag köper, feta ostar, grädde, smör och andra feta produkter, så känner jag mig skitdum när jag sätter upp maten på bandet. Hej här kommer tjockisen och köper feta produkter och nu förstår alla varför hon är så fet som hon är. Så känns det. Även om jag nu själv vet att den här maten gör att jag mår bättre och samtidigt går ner i vikt, så känner jag mig så jäkla dum. Därför älskar jag att scanna ner maten direkt i kassar istället. Därför älskar jag att handla med min smala sambo, för då får alla tro att det är hans feta mat. Ja, jag har fortfarande ångest över att jag äter som jag gör nu. Jag har varit fettskrämd så himla länge så det sitter verkligen djupt rotat hos mig, att är man fet så ska man äta lightprodukter. En smal tant stog framför mig i kön idag och hon plockade upp det ena halvfabrikatet efter den andra och alla produkter var light light light. Sen stog jag tjockisen bakom henne i kön med min boursinost, mina två gräddpaket och chorizokorven. Så jag skämdes och kände mig rejält dum. Rejält dum.

Japp vi har handlat nästan varje dag sen storhandlingen förra onsdan. Även fast vi tummat på att bara handla en gång i veckan. Tror torsdag och söndag var enda dagarna som vi inte handlade. Så ska försöka planera lite bättre den här gången. Vi gör av med alldeles för mycket pengar på mat. Skärpning!

Helgen i korthet

Söndag:
Anka och P kom över på middag igår. Jag gjorde två olika rätter. Dels min örtkryddade kyckling i ugn och en ny sorts gryta med fläskkarré (vi köpte 3 kg för 25:- kilot häromdagen på Sabis). Till det gjorde jag till alla kolhydratsätare riven potatis, morot och lök i stora muffinsformar. P åt 5 stycken, de var tydligen "asgoda" enligt Anka. Tack för bövelen =)


Såhär såg de ut. Vad ska man kalla de då?

Krämig rösti i muffinsform kanske?
Såhär gjorde jag för 12 stycken:
ca 30-40 min 175 grader
6 st grovrivna potatisar
4 st grovrivna morötter
1 st grovriven lök
smör
grädde
ägg
ost
salt
cayennepeppar
svartpeppar

Först rev jag allt grovt, slängde ner de i en stekpanna och kokade in i grädde och smör, ca 10 min. La ner potatis- och morotsröran i stora amerikanska muffinsformar. Vispade ihop ägg, grädde, ost och kryddor. Slevade ner ca 2 msk äggstanning i varje form. Sen in i ugnen på låg värme och lät de vara inne ca 30-40 minuter.

Lördag:
Fick sova till 10. Det var skönt. Städade lite. Läste lite. Såg på melodifestivalen. Vi åt tacopaj med goda tillbehör.

Fredag:
Tuva hade med sig en av sina kompisar över helgen. Vi åt köttfärssoppa. Felix spydde på natten.

fredag, mars 13, 2009

LCHF vecka 10


Viktnedgång vecka 10 = 0,2 kg
Minskat totalt sen 090101 = 5,4 kg
Minskat runt midjan totalt = 5,5 cm (v.8)

Ringde ett samtal


Ringde och pratade med HR-chefen idag, hon som lämnade meddelande i min telefonsvarare häromdagen. Hon lät verkligen uppriktigt jätteglad när jag ringde. Hon sa att hon inte alls hade gillat att lämna ett meddelande till mig sådär, så hon blev jätteglad att jag ringde upp och hon sa att hon tänkt på mig jättemycket senaste dagarna. Jag berättade att jag haft fullt upp senaste dagarna, och att det passade bäst att ringa idag eftersom jag jobbar hemma på fredagar.

Vi hade ett jättebra samtal. Hon berättade att det de är rädda för när det gäller mig är att de tror att jag är överkvalificerad för jobbet. Jag är bäst kvalificerad av de som sökt enligt henne men att de valt att gå vidare med de här två andra. Hon sa även nu att inget alls är klart med de andra utan att jag fortfarande är i deras tankar. De hade gillat mig jättemycket och hon trodde att jag och chefen på avdelningen skulle jobba kanonbra ihop. Sen sa hon något som gjorde mig jätteglad. "Även om du nu inte får det här jobbet så vill vi fortsätta ha kontakten med dig för att vi tror du skulle passa bra hos oss, men i så fall i nån annan tjänst".

Wow...

Som jag ser det så tycker jag inte att jag går tillbaka ett steg. Okej, den här tjänsten har inte lika hög status titelmässigt som jobbet jag har nu, men det är två vitt skilda jobb. Jag ser personligen inte det som att jag skulle gå tillbaka i karriären. Tråkigt då att de gör det. Personligen tyckte jag att jobbet verkade askul och utmanande på ett nytt sätt.


Skulle få definitivt besked inom några veckor. Så då sätter jag mig och väntar igen då...

3 timmar av blod svett och bävan

Men här är den... en bit av min biljett. Jag är så glad så jag måste lägga in en glad gubbe här.

=)


3 timmar satt jag i kö för att få mina biljetter, och vilka platser sen... på långsidan i mitten, sektionen längst ner. Sån jädra tur. Köade först till konserten den 31/7, men mitt i köandet kom det upp att biljetterna var slutsålda och att de öppnat biljetter till en ny konsert och att min köplats gällde till den nya konserten. Pjuh! Så jädra skönt att jag lyckades få biljetter. Först försökte jag köpa 6 stycken sittplatser, men det var bara att glömma. Hamnade på ståplats, makulerade och backade. Testade att få 2 sittplatser och voila det fungerade! Klickade iväg snabbt som ögat utan att testa om fyra biljetter hade funkat. Nå jag ringde lite skamset till Anka och beklagade mig, men hon var glad som vanligt och sa "nej men ta dem, skit i det". Då sa jag "det har jag redan gjort". Hon ringde senare och berättade att hennes X hade köpt 6 sittplatser till 31/7, hon skulle kolla hur bra platserna var så kanske vi tar dem istället. Bara för att få vara med Anka och P. Vi har en lång U2-historia tillsammans och det är inte samma sak att gå på U2 utan henne. Så J tyckte att vi skulle gå båda kvällarna eftersom P lyckades få 6 ståplatsbiljetter till den 31/7.

YEEEEEES!!!!!

Jag fick biljetter till bästa sittplatserna på läktaren!!!! Men tyvärr bara till mig och J.

Biljetter till ytterligare en U2-konsert har släppts


Jag har alltså suttit i 1 timme och 47 minuter i kö till Ticnet nu. Anka och P fick tag på ståplatsbiljetter till oss allihopa till den 31:a juli. Så nu ska jag istället försöka få sittplatser till 1:a augusti istället eftersom de under tiden som jag suttit i kön släppt på en extra konsert. Får vi inte det så har vi iaf ståplatsbiljetter.


Du har placerats i kö
Biljetter till ytterligare en U2-konsert har släppts.Datum: 1 augusti.


Din plats i kön gäller också för den andra konserten. När du kommer fram kan du välja vilket av evenemangen du vill köpa biljetter till.


På grund av ett biljettsläpp är det mycket trafik till ticnet.se och våra bokningsservrar.Du har blivit placerad i kö och du kommer att släppas in automatiskt när det blivit din tur.

Du har placerats i kö


På grund av ett biljettsläpp är det mycket trafik till ticnet.se och våra bokningsservrar.Du har blivit placerad i kö och du kommer att släppas in automatiskt när det blivit din tur.

Din väntetid beräknas vara mer än 15 minuter

torsdag, mars 12, 2009

Även i seriens värld...


(klicka på bilden för större version)

Nedräkning


Imorgon kl 9 släpps biljetterna! Jag och Anka har gått ihop och sagt att vi båda ringer och beställer 4 biljetter var. Om vi får tag på biljetter båda två så kommer de överblivna biljetterna inte vara några som helst problem att kränga vidare. Längtar till imorgon kl 9. Kommer sitta redo med tummen.
Gå in här och läs om touren.

Sitter fortfarande på jobbet

Väntar på att min för tillfället minglande sambo ska ringa. Funderar i och för sig på att skita i honom och pinna hemåt ändå. Trött och hungrig.

onsdag, mars 11, 2009

Jag ska bli ekonomisk


Nu ska jag bli lite mer ekonomisk hade jag tänkt. J fick skrattattack när jag berättade det. Hrmfp. Har börjat fundera på lite olika strategier för att få ner våra kostnader. Vi är ruggigt dyra i drift. Så första planen är att börja läsa extraerbjudanden och planera veckans mat utifrån det och sen VECKOHANDLA! Istället som nu, varje kväll efter jobbet. Så less på det. Vi har visserligen blivit lite bättre senaste månaderna sen jag började med min nya kost, men vi är inte i hamn alls. Så från och med NU så kör vi veckohandling och vi ska inte handla en enda gång under veckan i övrigt. Det har vi kört tummis på.


Veckans meny:

Onsdag: Tonfiskröra och ägg

Torsdag: Lax i ugn med indisk gurk- och blomkålsyoghurt

Fredag: Köttfärssoppa

Lördag: Tacopaj med goda tillbehör

Söndag: Fläskkarré och hemmagjorda soltorkade tomater med vitlök och örter

Måndag: Färsbiff med vitkålsstuvning

Tisdag: Ostkycklingfilé med stekt blomkål


Varför onsdag ska bli vår inhandlingsdag är för att vi ska testa att handla mat ett tag via nätet, och eftersom vi bor ute i skogen i Värmdö så kan vi inte välja vilken dag de ska leverera matvarorna utan får ta den dagen som bjuds. Onsdagar! Men jag tycker det blir perfekt. Så jag ska redan nu börja fundera på vad vi ska äta nästkommande vecka. Måste bara komma ihåg att handla allt via nätet senast på tisdag. Det är det man har kalendern till.

Tonfiskröra, ägg, sallad, ärtor och oliver


Dagens LCHF-middag. Det var riktigt smaskigt med tonfiskröra. Blir inte så ofta eftersom J inte tycker om tonfisk i burk, men han åt upp allt och tyckte det var gott. Oliverna är gudomliga. Jag och J köpte de förra veckan när vi var till "A Tavola" på Odengatan och köpte mys till helgen som var. De är endast ungsrostade och saltade. Är det därför de är skrynkliga som russin?

Baksidan


Såhär ser vår baksida ut just nu. Fy satan vad det har snöat. Jag vill ha vår nu! Men jag erkänner... det är vackert med snö!

Negativt besked angående högintressanta jobbet


Fick beskedet idag att de går vidare ytterligare ett varv med två andra kandidater. Men hon sa så himla konstigt i mitt mobilsvar "Vi har valt att gå vidare med två andra kandidater, men vi vill ändå inte släppa kontakten med dig. Vi hör av oss inom 1 vecka med besked". Och sen sa hon något annat också som jag inte hörde på tre lyssningar och inte heller J när han försökte uppfatta vad hon sa. Något liknande detta "Vi tycker att du har bra på fötterna och det var jättetrevligt att lära känna dig men vi tror att det här jobbet inte är någon xxxxx xxxx för dig". Har verkligen försökt tyda hennes ord men jag får inte det till något alls. Så jag ska ringa henne på fredag och kolla vad hon egentligen sa.


Ja vad ska man säga! Såklart att jag blev besviken och rejält ledsen. Även om hon sa som hon gjorde i svararen så ser jag det ändå som kört. Det är väl klart att de inte misslyckas med att vaska fram nån utav de två som de gått vidare med. Det vore ju helkonstigt. Så det är bara att ta nya tag för min del.


När jag satte mig på fåtöljen och var ledsen så kom världens gosigaste katt och tröstade mig. Hon brukar inte hoppa upp i min famn det första hon gör, men nu gjorde hon det. Och hon verkligen mös med mig och det kändes som att hon såg att jag var ledsen och ville på sitt sätt trösta mig. Vilken underbar katt hon är Kerstin.

tisdag, mars 10, 2009

Till Matens Försvar av Michael Pollan




Nu har jag läst klart boken med det fina omslaget. Michael Pollan, som skrivit boken, är författare och professor i journalistik och han skriver även i New York Times. Gå in här och läs mer om honom på hans hemsida.



I inledningen av boken skriver han något som genomsyrar hela boken "Ät mat. Inte för mycket. Huvudsakligen från växtriket." Det är hans korta svar på hur folk ska äta för att hålla sig friska. Sen skriver han i boken om hur matvaror sakta men säkert blivit näringsämnen och att vi köper allt mer processade livsmedel med hälsobudskap, men vi blir bara fetare och sjukare i västvärlden. Han tycker att vi ska ta kontrollen över vårt ätande och se tillbaka till mormorsmormors tid och börja äta riktig mat igen. Han berättar lättläst om hur politiker och journalister på 70- och 80-talet gjorde så att vi hamnat där vi är idag gällande livsmedel och hur livsmedelsindustrin betalar för forskningen i näringsämnen. Sen tar reklamen över och får oss att tro att dessa matliknande varor skulle vara bättre och hälsosammare än äkta vara.

Han skriver även om att jordbrukarna alltmer uppmuntrades att odla majs, soja och vete på varje åkerlapp för att få ner matpriserna. Sedan 1980 har amerikanska bönder i genomsnitt producerat 600 fler kalorier per person och dag, matpriserna har sjunkit, portionsstorlekarna har blivit jättelika, och vi äter, som man kan vänta, mycket mer, åtminstone 300 kalorier mer än vi stoppade i oss 1985. Nästan en fjärdedel av dessa nya kalorier kommer från sockertillsatser (och det mesta av dessa kommer i sin tur från stärkelsesirap med högt glukosvärde), ytterligare en fjärdedel ungefär från tillsatser av fett (mestadels i form av olja från sojabönor), närmare hälften (46%) från spannmålsprodukter (i huvudsak raffinerade) och de få kalorier som återstår (8%) från frukt och grönsaker. En kost som baseras på kvantitet istället för kvalitet har introducerat en mänsklig varelse som lyckas med att vara både övergödd och undernärd.


Jag tycker att den här boken liknar Mats-Eric Nilssons "Den hemliga kocken" och "Äkta vara" men är skriven mer ur en amerikans synvinkel. Vilket inte stör mig alls eftersom även vi svenskar är på väg dit om vi inte passar oss. Jag tycker alla dessa tre böcker är att rekommendera. De två första böckerna var livsomvälvande för mig. Jag har, efter att läst Mats-Eric Nilssons böcker, helt ändrat mitt sätt att äta och leva. Jag vänder på varje förpackning i affären och väljer äkta vara så långt det bara går.


Jag fick en stor behållning av den här boken. Även om jag som inte längre är fettskrämd anade några fettskrämda rader hos Pollan. Men jag antar att man får ta det i dessa fettskrämda tider.


Läser från baksidan av boken:
Att mat och ätande skulle behöva något försvar verkar kanske motsägelsefullt i en tid då övergödning framträder som ett allvarligare hot mot människors hälsa än undernäring. Men det mesta av det vi idag konsumerar är inte mat, och vårt sätt att inta detta - i bilen, framför teven och i ökande omfattning ensamma - är inte att betrakta som måltider. Ju oroligare vi är för att inte få i oss rätt näringsämnen, desto mindre hälsosamt lever vi. Sunt förnuft har ersatts med förvirring.

Migrän

Jag drömde om huvudvärkstabletter och när jag vaknade så hade jag jordens huvudvärk och mådde fortfarande illa. Så jag stannade hemma idag. En sån här dag är Treo min bästa vän!

måndag, mars 09, 2009

Jag mår illa

Antingen är det nåt som är på gång eller så är jag så trött så att jag mår illa. Vet inte vilket. Känns som att jag ska kräkas när som helst. Så nu ska jag gå och sova. Gonatt världen!

Ägghamburgare


Detta åt vi igår.
Istället för bröd så hårdstekte jag två stycken ägg, satte den hemmagjorda hamburgaren mellan äggen. Sen på med lite sallad, tomat, lök och hamburgerdressing så var saken biff. Kolhydratsätarna, alltså övriga familjen åt med bröd och potatiskroketter.

U2 till Ullevi 31/7-2009


Tjohoooo. Nu får vi bara hoppas att jag får tag på biljetter den här gången. Jag vägrar köpa via svarta börsen. Som förra gången, vilket är 4 år sedan, så fick jag inga biljetter även fast jag satt klistrad vid telefonen och började ringa prick kl 09:00 när biljetterna släpptes. Båda gångerna samma historia! Det är sjukt när ett av U2´s största fan inte får tag på biljetter och sen ser man hur idiotföretag som "slutsålt punkt se" har sjukt många biljetter till ett högre pris. Skulle aldrig komma på tanken att köpa via dem. Nu tror jag inte ens att just det företaget fanns för fyra år sen. Men ni förstår vad jag menar.

Behöver jag säga att jag började gråta när jag inte fick tag på biljetter för 4 år sedan?

söndag, mars 08, 2009

Shoppat idag igen

Jag och Tuva åkte iväg och shoppade lite idag igen. Dock aldrig mer i Forum Nacka, läs gårdagens inlägg. Så vi åkte till Mölnvik istället. Jag hittade en fin tröja till Felix. Till Tuva köpte jag en asasnygg lång röd t-shirt med ett svart tjejansikte på, en svart kofta och ett par gröna chinos. Jag köpte inget till mig själv. Nästa gång jag får belöna mig själv är när nästa viktmål är uppfyllt nån gång i maj.

Vi brukar inte shoppa såhär ofta, men båda barnen har vuxit ruggigt sista tiden så jag har rensat både deras garderob och min senaste dagarna. Såhär mycket junk blev jag av med från garderoberna. Funderar på att börja sälja bort lite via Tradera. Har aldrig gjort det så jag har ingen aning om hur bra det fungerar.


God morgon

Idag gick hela familjen upp tidigt. Jag vaknade av J som sa "din katt kräks", sen gick han upp och torkade upp två spyor som Kerstin lagt på några ställen i köket. Sen hörde jag J stå i köket och hulka. Hur lätt är det att sova då? Så det var bara att pallra sig upp.

Mål 1 - 5 kg = ny klänning

Min belöning var klänningen jag köpte idag. Tack J, jag älskar dig! Tänkte att jag för första gången inte ska belöna mig själv med mat, utan med någon sak jag verkligen vill ha. Visst är den kanonfin min nya klänning!