lördag, februari 28, 2009

Stinkande köttfärs

Inhandlade två paket Gotlands Eko Köttfärs på Coop Hemmesta igår med bäst före datum satt till 090302. Öppnade paket ett och jordens suraste doft slog emot mig. Öppnade paket två och samma sura doft dök upp från den. När jag kollade på köttet så såg det bra ut i ena paketet, i den andra såg köttfärsen lite grådassig ut. Fy fan jag höll på att kräkas, det var den vidrigaste doft jag känt på länge. Har fortfarande stanken kvar i näsan och då var det ändå snart två timmar sen jag öppnade paketen. Slängde skiten och fick ta fram mina hemmagjorda chevréköttbullar från frysen istället. Borde ha gått tillbaka med skiten tillbaka till sunkiga Coop Hemmesta, men jag tänker inte ha två stinkande bakteriepaket i mitt hem så de åkte all världens väg. Handlar mindre och mindre i den butiken även fast de ligger 10 minuter närmare än övriga butiker. Helt ärligt så var min första tanke idag att det nog är dags att anmäla den där butiken, det var ju inte första gången jag köpt sunkig mat från dem.

LCHF vecka 7 & 8


Viktnedgång vecka 7 och 8 = 1,1 kg (yippie)
Minskat totalt sen 090101 = 4,6 kg (snart är första målet i hamn)
Minskat runt midjan totalt = 5,5 cm (wow)

Det går så lätt så det känns nästan fånigt. Jag är mätt och nöjd och godissuget håller sig borta. Har inte ätit en godisbit sen jag började 1:a januari. Om man inte räknar in min mörka choklad (86% och 70%). Jag räknar inga kalorier alls sen vecka 4, utan jag lyssnar istället på vad min kropp säger till mig. Är jag hungrig så äter jag.

Airams Gulashsoppa med ostpannkakor


Här är middagen vi åt i torsdags.
Hittade det här goda receptet i LCHF-kokboken som Airam och Dr Dahlqvist skrivit tillsammans. Den blev jättegod och kommer lagas fler ggr. Ostpannkakorna har jag kunnat äta på i flera dagar efteråt med bregott på. Ett schysst mellanmål tillsammans med en kopp kaffe.

fredag, februari 27, 2009

Gräddinkokt-kycklingfilé med guacamole och sallad


Barnen ville ha wraps ikväll, så det fick bli det. Jag köpte såna där kycklingfiléer som är färdigskivade tunnt tunnt. Stekte dem med grillkrydda och svartpeppar. Sen lät jag de koka in i grädde. Medan barnen åt tortillabröd och tortillachips så åt jag kycklingarna med hemmagjorda guacamolen och creme fraiche och salladen vi gjorde till tacosen.

Jag har nog aldrig lyckats med guacamolen som jag gjorde ikväll. Därför skriver jag upp receptet här och nu för att inte glömma bort den. Den blev stark i smaken. Tror det var de där två vitlöksklyftorna som gjorde det.

1 avokado
1 tsk sambal
2 stora vitlöksklyftor
1 msk creme fraiche
salt+peppar

Intervjun

Intervju 2 gick kanonbra. Fick bra kontakt med HR-chefen och hon verkade helt klart greppa vem jag är. Innan vi började prata om personlighetstestet så satt hon under vårt samtal och ritade upp vilken typ jag är, och när jag sen berättade att jag nyligen gjort Thomas-analysen så visade det sig att det var precis den jag skulle få göra där. Men då sa hon att jag inte skulle få göra den för att det måste ha gått 6 månader mellan testerna. Då började hon fråga ut mig om vilket resultat jag fått och då ritade jag upp den till henne. Då visade hon sitt block där hon visade exakt samma kurva. Spooky, men samtidigt visade det att hon dels kan det här och också att jag lyckats förmedla vem jag är.

Jag är iaf väldigt nöjd med intervju 2. Nu ligger detta inte på mig längre, utan de har jobbet att reda ut vem av oss kandidater som är kvar som passar bäst in i företaget.

onsdag, februari 25, 2009

Grattis min älskade mamma


60 år idag. Hon har inte ens Internet så hon kommer aldrig se detta meddelande. Men känns ändå som att jag vill göra ett avtryck i cyberrymden med ett grattis till henne.

tisdag, februari 24, 2009

Idag hände det

Hon ringde och bokade in mig för intervju 2, och hon som inte skulle ringa förrän tidigast nästa vecka. Jag blev helt skärrad när jag upptäckte klockan 23 igårkväll att hon hade ringt klockan 19 på kvällen. Jag började undra vad hon ville den tiden och sen kunde jag inte sluta babbla med J när vi gick och la oss.

Mina frågor och funderingar gick ungefär såhär:
"oj undrar vad hon ville?"
"skulle hon berätta att jag gått vidare"
"skulle hon berätta att jag inte gått vidare"
"men tänk ändå, intervju i 3 timmar säger ju ändå ganska mycket"
"jag borde gått vidare, varför skulle hon annars ringa nu när hon kunnat vänta till nästa vecka"
"undrar vad hon tänkte säga"
"nu kommer jag inte kunna sova för att jag undrar vad hon ville"
"gud så pirrig jag är"
"undrar vad hon ville"
"hon lät glad och trevlig"
"hon kallade mig vid mitt smeknamn också, det måste ju vara jättebra"
"jag gillar verkligen hennes stil"
"tänk om jag får jobbet"
"undrar vad hon skulle säga till mig"

J´s svar efter 1 minut:
"jag vill sova"

J´s svar efter 5 minuter:
"hon skulle säkert berätta att du inte gått vidare"

J´s svar efter 10 minuter:
"jag vill sova"

J´s svar efter 15 minuter:
"zzzzzzZzzZZZZzzz"

Jahapp...

Och idag ringde jag henne på morgonen. Hon var upptagen och ringde tillbaka, då satt jag i möte. Ringe upp henne igen i en paus. Hon berättade att jag gått vidare och sen försökte vi hitta en tid till imorgon. Det var inte lätt. Men det gick till slut när hon stuvat om en annan kandidat för att få in mig. Det var tungt. Riktigt tungt!

måndag, februari 23, 2009

Min son är low carb


Mina barn har sportlov och är ensamma hemma. Det kommer de vara hela veckan eftersom jag inte fick nån semester. Buhuuu. "Ska du älta eller ska du gå vidare" sa J imorse på bussen. "Jag vill vara ett offer", sa jag då. Nä dags att gå vidare tror jag. Men nu var det inte det här jag skulle skriva om, utan jag frågade barnen vad de ville ha till lunch imorgon och bad Felix kolla i frysen om han hittade nån matlåda. Han hittade renskavsgrytan som han älskar. Så då frågade jag honom om han ville ha ris eller något annat till. Nej, han ville inte ha något, "jag äter ju ändå bara grytan". Skönt med en low carb son.


Hamburgare utan bröd, ska det vara så svårt?

Efter jobbet åkte vi till favorithaket och köpte med oss mat hem. Jag köpte sushi till barnen, J köpte en tunnbrörulle med 2 grillade och räksallad och jag sa att jag ville ha en 200 grammare med räksallad och ost och allting på utan bröd och pommes. Pommesen slapp jag. Men icke brödet! Det var nog svårt för honom att göra en hamburgare utan bröd. Hamburgare ska ju ha bröd, annars är det ju inte en hamburgare. Kan tänka mig att han tänkte så. Nåväl, när jag kom hem så skrapade jag bort allt från brödet ner i en tallrik och åt med god aptit. Det var gott. Men det kändes onödigt att han slösade med brödet.

söndag, februari 22, 2009

Fläskfilé i dragon, grädde och kantareller med stuvad vitkål och sallad

Fredagens LCHF-middag blev fläskfilé med kantareller, dragon och grädde. Till det värmde jag stuvad vitkål som jag hade färdig från en tidigare middag.
Idag söndag gjorde vi köttfärssås. Jag la köttfärssåsen på lite hemulbröd och sallad. Övriga i familen som äter kolhydrater åt med spagetti. Vi var lite hungriga så jag missade att ta bild på anrättningen.

Inatt kom snön

Det är slutet av februari och det borde inte snöa nåt mer (enligt mig). Men det gjorde det, och hade lagt sig som ett vackert vitt täcke över hela landskapet. Barnen älskar snön så båda mina inneråttor gick ut, och hör och häpna, även Bosse. Han verkade tycka att det var skitkul att vara ute med barnen för han hade hoppat och skuttat rejält. Detta gjorde att hoppet tändes hos mig. När våren kommer så kommer även katterna vakna till liv.

lördag, februari 21, 2009

Bosse och Tuva

Bosse älskar Tuva. Är med henne hela tiden så fort hon är hemma. Och när hon inte är i rummet så följer han efter henne för att kolla vad hon gör. Han är verkligen jättego mot henne. Inte alls som mot mig och J. Oss vill han helst äta upp ser det ut som.

Städat



Efter frukost så satte hela familjen fart med städning. Då hade vi inte ens planerat in det utan det kom helt naturligt. Alla kände väl samma sak. Skitigt, dammigt och katthår överallt. Så nu har vi putsat och fejat och hela familjen har verkligen dragit sitt strå till stacken. Jag njuter!

God morgon



Ensam uppe med katterna. Mina tår är kalla. Dags att ta en dusch och vakna ordentligt.

fredag, februari 20, 2009

Går du upp i vikt när du tränar?



Hittade en artikel i Expressen.

De skriver bland annat:

Sju skäl till att du går upp i vikt av träning
1 Din ämnesomsättning sjunker
2 Din kropp arbetar mer ekonomisk vid träning
3 Du blir trött av träningen och rör dig mindre under resten av dagen
4 Du blir hungrigare och sugen på feta saker
5 Du belönar dig med mat efter träningen
6 Du belönar dig med att slappa efter träning
7 Du tränar inte så mycket som du borde

Det intressanta med artikeln är något som jag funderat ett längre tag på. Varför det blev som det blev. Jag styrketränade ganska mycket för några år sedan. Med intentionen att jag skulle gå ner i vikt. Jag la upp ett superseriöst träningsschema där jag gick igenom varje muskelgrupp i kroppen och la även in konditionspass. Jag köpte träningsböcker om muskler och vilka övningar man ska göra för respektive muskel. Helseriös var jag. Och även fast jag tränade ca 3-4 ggr i veckan uppemot 1 timme varje pass i säkert 1 års tid, så gick jag inte ner ett endaste gram. Och nej, jag ökade inte på maten under perioden. Jag åt då som jag brukade. Vanlig kolhydratmat, halvfabrikat, snabbmat osv. Så till slut gav jag upp, okej mest var det nog en elak förkylning som jag hade i nästan 6 månader som gjorde att jag la av och efter det har jag inte kommit igång igen. Har funderat senaste veckorna på att komma igång igen. Längtar efter lite svett och träning i mitt liv igen. Ska man tro på det de skriver i artikeln? Det som är läskigast är det som över 3000 personer klickat på. Hela 50% säger att de upplever att de gått upp i vikt av träningen???

Får ingen semester


Har suttit och jobbat fram till 19:45 idag. Fastän jag fortfarande var asförbannad. Jag skulle ta ut mina två sista semesterdagar nästa vecka när barnen har sportlov. Men igår ringde min chef till mig och sa att hon i samråd med min kollega kommit fram till att jag inte kan ta ut den eftersom jag ska sluta och vi har så mycket att göra och för att min kollega är stressad. Och som hon sa "man har ingen rätt att ta ut sin semester under uppsägningen". Kan det verkligen stämma? Nån som känner till alla arbetslagar? För jag gör det då inte. Det är alltså två dagar det handlade om. Jag jobbar ju för fan över de dagarna under en vecka. Men jag bara accepterar läget som den duktiga idiot jag är. Och igår satt jag och jobbade till 21:30 på kontoret trots att motivationen var nere på minus 1 miljon. Men vill hon göra min sista tid till ett helvete så får hon göra det. Jag tänker iaf avsluta min tid där på ett schysst sätt. Man vet aldrig i vilket sammanhang man träffas i framtiden! Det tycker jag fler borde tänka på.

Om mina barn blev besvikna? Gissa! Vi skulle hitta på saker de två dagarna hade jag lovat dem. Nu får mamma jobba och barnen får sitta ensamma hemma. Så totalt värdelöst. Ledsen och besviken är jag nog mest just nu.

Love

Resumé skriver om ett nytt modemagasin "Love". Kolla härliga omslaget till premiärnumret. Jag blev kär. Måste gå och köpa tidningen. Äntligen får vi tjockisar också lite plats på omslagen.

3 timmar

180 minuter ganska exakt satt jag på intervju igår. Det borde ju vara bra? Personligt rekord för mig. Har aldrig varit på en så lång intervju förut och framförallt när jag inte ens gjorde några tester igår. Utan vi satt bara och pratade. Hon berättade om sig själv, om företaget, om arbetsuppgifterna och jag fick berätta om mig. Om jag blir kallad till intervju nr 2 så kommer jag få göra ett personlighetstest och träffa HR-personen som ser med andra ögon på kandidaterna.

Hon skulle höra av sig om ca 2 veckor med besked om jag går vidare eller inte.

Ibland får jag självförtroende och tänker att såklart att jag går vidare, sen i nästa sekund så tänker jag att det kommer jag inte göra. Men det blir som det blir, det ligger inte i mina händer längre. Jag gjorde så gott jag kunde igår. Jag är alltid självkritisk efteråt och tycker att jag kunde gjort saker annorlunda och jag till och med drömde om intervjun inatt.

onsdag, februari 18, 2009

Pluggar inför jobbintervjun imorgon

Sitter och planerar och pluggar på inför morgondagens jobbintervju. Ska bli jättekul och spännande att se vad det är för ett företag och vad det är för roligt uppdrag man har att se fram emot. När jag berättade för en av mina vänner på jobbet att jag skulle på intervju där, så sa hon "när börjar du?". Då sa jag "hold you horses, det här är än så länge bara första gallringen". Då sa hon "så fort du kommer dit så är det klappat och klart, de kommer se vilken underbar person du är". Snällt sagt, men hon är lite partiskt tror jag. Hon tyckte även att jag kunde använda henne som en kollegareferens.

Känns skitbra just nu. J köpte en ny tröja och en ny kofta till mig som jag ska ha på mig imorgon också. Så nu kommer jag känna mig riktigt fin. Han försökte även hitta ett par skor till mig men det lyckades vi inte med. Nåväl, det är ju inte direkt så att det saknas skor i det här huset.

Håll alla tummar och tår ni har imorgon. Jag är inte supernervös men lite pirr i magen har jag allt.

tisdag, februari 17, 2009

Bratwurst med isbergssallad och lök


Slött men gött. Stekte två korvar när vi kom hem sent. Trötta och hungriga var vi båda två. Så jag hittade lite korv i frysen som jag slängde på stekpannan. Eftersom jag inte äter bröd så hackade jag lite isbergssallad och lök till.

måndag, februari 16, 2009

J är full

Ringde J nu för att kolla när han tänkte komma hem. Men han lät lite full så jag sa till honom att han får ta taxi hem och ha en fortsatt trevlig kväll för nu ska jag sova ;)

Puss jag älskar dig måndagsalkis.

Innekatter är vi allihopa

Japp, det var då inga utekatter som vi fick. Kerstin är typ aldrig ut. Hon har inte varit ut på flera veckor. Idag skickade jag ut henne i 1 minut (en minut) och jag var tvungen av medlidande att släppa in henne igen på en gång. Hon såg livrädd ut och stog bara utomhus och darrade. Ja, stackars lilla tjej. Bosse, han är lite modigare, han kan sticka ut nosen i nån timme ibland. Men inte mer än så.

Jag ville verklingen inte ha några innekatter. Vi bor i skogen, då ska man inte ha innekatter. De är ju så understimulerade nu, så att dels river de sönder våra mattor när de klöser sina klor mot dem och idag upptäckte jag att de tagit sönder vardagsrumsgardinen. Fullt med revor. Hahaha. Men tacka fan för det när de inte går ut och aktiverar sig själva. Suck. Ja ja ja ja, nu får vi stå vårt kast och göra det bästa av situationen. Det blir nog bättre när våren kommer. Men om det inte är kylan då? Om det är Tussen de är så rädda för? Tror faktiskt att det är precis så det ligger till.

Fegisar! Och feta har de blivit. Så just nu måste jag ransonera deras mat. Jag tog ett allvarligt snack med båda två häromdagen. Kallade in de i köket. Jag sa till de att de får mer mat när de är ute i några timmar. Men de bara tittade på mig med sina stora kattögon och jamade och sa "tyyyyck syyyynd om miiiiiig, jag viiiiill ha maaaaat... mjaaaaauuuu". Och så gav jag de en varsin skinkbit. Men nu är det slut med det. Jag ska sätta på mig stränga blicken och inte gå på deras sluga knep nåt mer.

Hur var det med kattlådan då? Ta Bosse till exempel. Hon som gav oss katterna sa att hon inte hade nån bajslåda till de inomhus för att de gjorde sina behov ute. Ja eller hur, det var då det. Nu kan Bosse komma utifrån och springa direkt in på toa och sätta sig och BAJSA. Ja men tack så mycket. Städa undan din egen skit har jag lust att säga till honom.

Men annars är de världens gosigaste katter och jag ångrar inte en sekund att vi valde att ta emot dem. Alla i familjen älskar dem. Till och med J som var så skeptisk. Han och Kerstin is the shit...

Kerstin, foto: by Felix

Middag i min ensamhet


Idag gjorde jag LCHF-pannkakor med vispgrädde och hallon till middag. Alldeles ensam som jag är. Barnen är hos sin pappa och J är ute med en gammal arbetskamrat. Just nu är jag bara så trött så jag skulle kunna gå och lägga mig på en gång, men jag lovade hämta J från bussen. När man bor ute i skogen så får man snällt hjälpas åt när nån av oss vill ut. Att ta taxi från stan och hem kostar närmare en tusing, så det gör vi inte alltför ofta.
(Nej jag åt inte upp allt på bilden, inte ens hälften gick åt)

Ajvarfärsbiffar med myntayoghurt och sallad


Här hjälper Felix mig med gårdagens middag.


Det blev färsbiffar med ajvar och spiskummin.

Ajvarfärsbiffar
400 g lammfärs eller nötfärs
1,5 dl ajvar relish het
1 tsk sambal
1 ägg
0,5 tsk spiskummin
1 citron
salt

Gör såhär:
1. Blanda ihop ordentligt ajvar, sambal, ägg, spiskummin, fint rivet skal av citronen, salt och lammfärsen.
2. Forma små köttspett eller köttbullar av färsen. Stek i olja och smör. Eller stek i ugnen (225 grader) som jag gjorde (i ca 10-15 min).


Vi gjorde en god sallad till.


Här är min tallrik med mat. Det blev gott. Annars brukar vi göra de här biffarna av lammfärs. Men hade ingen hemma så det fick bli nötkött och det var gott det också.

Myntayoghurt
Turkisk yoghurt
Mynta
Vitlök

söndag, februari 15, 2009

Promenad

Jag och Tuva tog en promenad efter att hela familjen varit iväg och handlat. Vi hoppade av 2 km innan och gick tillbaka hem. Men shit, idag var det riktigt jobbigt. Min kondition suger verkligen plus att det var ända in i märgen kallt. Jag måste komma igång med träningen. Skulle vilja börja styrketräna igen tex. Jag måste lägga upp en plan och boka in träningen i kalendern. Dags att ta tag i det.

LCHF-Kladdkaka med vispad grädde och hallon


Blev väl inte helt supergott. Men den slank ner med en god kopp kaffe. Plus att jag delade på kakan. Grejen med den här kladdkakan var att jag tog ett vanligt kladdkakerecept och LCHF:ade den. Tog bort sockret och mjölet och valde 86%:ig mörk choklad som jag smälte ner tillsammans med smör. Jag lät den också tyvärr vara inne för länge i ugnen så den hann bli torr som en muffins. Men jag ska nog få fason på den här kakan så småningom. Tänker ju inte unna mig såna här efterrätter allt för ofta. Vill inte att sockermonstret ska komma över mig igen. Återkommer med recept när jag fått till en god kaka. Men snygg är den, så det är mest därför jag lägger ut bilden.

Senapsfisk med stekt halloumi och sallad


Dagens LCHF-middag blev ett fiskrecept från kokboken "Smörstekt". Jag följde receptet ganska bra den här gången. Blev gott.

lördag, februari 14, 2009

En vanlig dag hos oss

Tuva: Vilken av filmerna är ettan? (hon hade precis öppnat ett paket med High School Musical-filmer för att sätta sig och titta på en av dem)

Jag: Jag vet inte, titta vad det står på filmerna.

Felix: Kanske den som det inte står 2:an eller the consert på. (samtidigt försöker han titta på filmerna för att hjälpa Tuva)

Tuva skriker: MEN FELIX VAD GÖR DU!!!!!!!????? (och gömmer filmerna så han absolut inte kan titta)

Jag (lite irriterat): Han försöker hjälpa dig att kolla vilken film som är ettan så du kan titta på den!

Tuva: Men varför måste jag titta på ettan för????

Jag (ännu mer irriterad): Det behöver du inte. Det var du själv som frågade vilken som var ettan och sen ville Felix titta på filmerna för att hjälpa dig men du ville inte visa de till honom. Då är det svårt för honom att hjälpa dig. (försökte jag resonera med henne)

Tuva: Men SHIIIIIIIIIT!!!!!!

Jag: Men SHIIIIIIIIT!!!!

Tuva: Ja nu tänker inte jag titta på en enda film!!!! (sen springer hon iväg, kastar iväg filmerna och smäller igen hennes dörren så det ekar i hela huset)

Välkommen till mitt liv!

Så mättat fett är verkligen farligt?

Här får ni se varför mättat fett anses vara farligt idag. Man blir så jävla förbannad. Men vindarna har börjat vända, vilket märks både i bloggar bland oss gräsrötter och i tidningar. Även om många är otroligt fettskrämda fortfarande. Men ju mer jag läser i ämnet ju mer känner jag att jag är på rätt väg.


fredag, februari 13, 2009

Felix är hemma igen

Han har varit på läger med alla 6:or i sin skola. Han hade gjort 4 smörknivar och en kapsylöppnare. Han hade även 100 kr kvar från sina fickpengar. Vart övriga 400 kr hade gått? Godis såklart. Det är bara jag som klarar mig utan kolhydrater i den här familjen. Det är faktiskt inga problem för mig att de andra äter godis och bullar.

LCHF vecka 6


Viktnedgång vecka 6 = 0,2 kg
Minskat totalt sen 090101 = 3,5 kg
Minskat runt midjan totalt = 3 cm (v.5)

Funderar på att måla om Bosse och Kerstin?









































Vilka dårar!

Ojdå

Inte märkte jag förrän nu att det var fredag den 13:e. Så ta det lugnt där ute...

torsdag, februari 12, 2009

Cajunfläskkotlett och auberginegratäng


Dagens LCHF-middag. Cajunkryddade fläskkotletter och en auberginegratäng med svampstuvning. Nej, svampstuvningen innehåller inget mjöl. Låter man bara grädden och creme fraichen koka in ett tag så blir det en härlig stuvning utan mjöl.

Ser heller inte mycket ut för världen, men jag har upptäckt att jag behöver inte så mycket mat på tallriken för att bli mätt nu för tiden. När jag åt kolhydrater så var jag tvungen att fylla hela tallriken med mat. Det ser man egentligen på mina första bilder från januari hur mycket jag lastade upp på tallriken. But no more baby!

Hemulbröd med bregott, gräddost och gurka


Wow, äntligen är det mjuka "brödet" tillbaka i mitt liv. Utan kolisar också. De här två darlingarna är precis enligt LCHF-principen så jag kan äta hur många jag vill tills jag är mätt. Love it! Hittade receptet här, även om jag modifierade den. Som sagt, att följa recept slaviskt är inte min grej. Jag tog bort mjölet och tog philadelphiaost istället för ostmassa (som jag inte hittade i hennes recept hur man gör). Så därför blev de väldigt kolhydratfattiga mina små brödälsklingar. J och Tuva tyckte också att de var goda, vilket är ett bra betyg från två kolhydratsnarkomaner.

onsdag, februari 11, 2009

'Till Matens Försvar' dök upp i brevlådan idag


Författare: Michael Pollan

En vacker bok. Gillar verkligen omslaget. Tror jag ska gå och lägga mig och läsa den. Återkommer med recension när jag läst klart.

Ostkycklingfilé med blomkålsstuvning


LCHF-middag
Kycklingreceptet hittade jag i boken "Smörstekt". Jag brukar aldrig följa recept slaviskt, utan jag har egentligen mina kokböcker bara för att få inspiration. Men dagens recept gillade jag. Men som J sa, så kanske den var i mildaste laget. Så nästa gång kör jag lite mer kryddstarkt. Mer rosépeppar. Men jag gillade rosépepparsmaken till kycklingen. Sen gjorde jag en stuvning med blomkål och den blev minst lika god som gårdagens stuvade vitkål.

Bojkotta Becel/Unilever


Gå in här och läs varför! Som nån annan sa "De är onda"!

Första intervjun bokad

Jädrar i min gata så glad jag blev när det här företaget ringde och bokade in mig för intervju. Så nästa vecka ska jag dit på första omgången som en av sju kandidater. Jag skickade ansökningen i söndags och redan idag ringde dem. Kul. Så nu måste jag bara komma på vad jag ska ha på mig, hur jag ska lägga upp min taktik för att charma dem osv. Sen ska jag hålla tummen ända fram till intervjun.

tisdag, februari 10, 2009

Chevréköttbullar och stuvad vitkål


Dagens LCHF-middag.
Det här var ju tom godare än stuvade makaroner. Jag hade aldrig gjort stuvad vitkål förut men lyckades verkligen på första försöket (sa hon skrytsamt). Jag gjorde allt på en hoft. Vitkål som jag stekte lite snabbt i mycket smör och som sen fick koka in i grädde, salt, peppar och muskot. Enkelt och SKITGOTT! Har hittat en ny favorit helt klart. Chevréköttbullarna har jag gjort tidigare och idag blev de också godare än nånsin tidigare. Tror det var det där med hoftandet som gjorde susen. Just ja, kom på att jag även blandade i 1-2 msk philadelphiaost i vitkålen.

Skrutten har halsfluss

Så var det konstaterat. Tuva har halsfluss, så hon fick en kur penicilin. Och gissa vem som går och inbillar sig att hon har ont i halsen? Jajamen... jag. Så detta innebär att jag blir hemma med Tuva resten av veckan, om inte J eller nån annan är hemma med henne. Men hon ville vara här istället för hos sin pappa.



Dags för lunch

Har jobbat sen strax efter 7 imorse, så nu är det dags för lite välbehövlig lunch. Ska även med den sjuka Tuva till vårdcentralen på eftermiddan. Hon är verkligen ynklig och sjuk just nu.

måndag, februari 09, 2009

Slavat

Så då har man suttit och jobbat fram till 23:30 igen. Måste upp tidigt imorgon också för att hinna få iväg filer i rätt tid. Hade tänkt fixa klart allt nu, men J började locka i sängen så nu tänker jag prioritera den sexiga.

Värmdö - själens lugna vrå

Jag har placerat min blogg i Värmdöbloggkartan.se!

Jag älskar mitt Värmdö.

På tal om trollen


Så fort jag hade postat förra inlägget så hörde jag en stor lastbil ute på vägen. Sprang ut i köket för att kolla. Och mycket riktigt. Sopgubbarna var där och tömde. Så det verkar inte vara nån sopstrejk längre. Eller så var inte vårt område involverat.