söndag, november 30, 2008

Trevlig kväll

Anka och P kom och åt middag hos oss ikväll. Vi bjöd på renskavsgryta med potatismos och till efterrätt en körsbärscheesecake. Anka äter inte kött så hon fick ungsbakad lax till moset. Sen spelade vi nåt kortspel som har mycket av rollspelstänk i sig. Munchkin. Skitroligt var det. Jag vann andra gången vi spelade. Första gången var bara träning och då vann... hmmm... har redan glömt bort det. Men kul var det. Coolaste mobsen var Floating Nose och Tongue Demon.

lördag, november 29, 2008

Nässlingen

Var till en kursgård utanför Ljusterö i två dagar med avdelningen och hade teambuilding. Det var kanonfint, god mat, bra stämning och superhärligt snöväder. Kolla in dessa bilder med min mobil som bara har 2 megapixels. Men förvånansvärt bra bilder ändå. Härlig blå kall stämning.







Från där jag satt och åt frukost tog jag den här bilden. Tänk att ha en sån utsikt varje dag när man äter frulle.

fredag, november 28, 2008

Trött

Inatt kom J hem vid 02:30 och väckte mig med en stor stinkande blöt puss. Sen när han kom och la sig så låg han bredvid och prata och lukta i en timme. Amli på jobbet sa "vad sa du att han gjorde... rapa och prutta?". Näää, jag sa prata och lukta. HAHA. Så jag fick inte många timmars sömn inatt. Somnade till Idol ikväll också och vaknade av mina egna snarkningar och till en familj som stirrade på mig.

Så klockan är 23:30, börjar nog bli dags att hoppa ner i bingen så man är lite trevlig imorgon.

torsdag, november 27, 2008

Gonatt

Nu ska jag lägga mig och vänta på J. Han är ute med jobbarkompisarna. De firar av en kollega som slutar idag. Och imorgon är det frrrreeeedaaaag.

Now playing - All your love med Aerosmith

Åh kom på precis att det bara är 3 veckor kvar till julledigheten. Så skönt det ska bli. Längtar som en galen tok. Ska umgås med familjen, måla tavlor, lyssna på bra musik, motionera, äta sunt, läsa, pussa på J och bara vara. Så skönt att vi inte ska åka nånstans utan familjen kommer hem till oss. Vi blir 14 pers (tror jag att jag fick det till).

Tillfreds

Det har varit en fantastisk vecka. Jag bara känner mig så inspirerad och nöjd med livet just nu. J är bara så superunderbar. Tjejerna på jobbet är härliga och de två dagarna vi hade på ön tillsammans i skärgården var super. Felix är på gång med skolan och känner sig nöjd över det, vilket jag känner mig oerhört lättad över. Han är inte ikapp men han är helt klart på gång nu.

Pussar och kramar hela världen idag.

söndag, november 23, 2008

Bra mamma

HA! I helgen har jag varit en riktigt bra mamma. Klappar mig själv på axeln och skryter.

Felix ligger efter i svenskan och engelskan och igår tog vi tag i det, så nu är han på gång och imorgon kan han boka tid för redovisning av engelskan. Svenskan kommer vi behöva jobba med hela veckan, men till helgen borde han vara ikapp där också. Så jag ska ringa honom varje kväll och pusha, peppa och stötta. Igår var han ledsen för att det gick så dåligt och idag är han en nöjd och glad 12-åring igen. Har man varit sjuk och hamnat efter så får man dåligt självförtroende och tror att man är sämst. Han har en mamma som har precis samma tendenser när det gäller hennes jobb. Så jag kände bara att jobbar vi på så kommer det lösa sig. Och se, han är mycket gladare idag.

Tuva blev också lite inspirerad så hon gick och hämtade sin läxa och gjorde klart den och hämtade även en engelskabok och läste högt ur den. Hon tycker det är pinsamt att läsa engelska högt inför klassen, så hon vägrar göra det. Och då har jag sagt till henne att då tränar vi hemma på det. Kom på just nu att jag ska nog prata med hennes fröken så att hon och jag kan träna på den aktuella engelskatexten hemma innan hon ska läsa högt för klassen. Bara för att hjälpa henne att komma över skräcken.

Veckans favorit

Middag och filmkväll hos ME och LL

Vi såg Iron Man. Riktigt bra faktiskt. Jag gillar filmer på gamla seriefigurer. Och middagen var superb och sällskapet var trevligt som vanligt.


lördag, november 22, 2008

Det har snöat inatt

Det är frostigt ute...
Och som vanligt senaste halvåret så är det jag som är uppe först. Som idag så vaknade jag redan 07:40 och efter det har jag duschat och fixat med naglarna. Sitter här och slösurfar nu. Funderar på att spela en omgång PoxNora innan jag ska försöka väcka min älskling med pussar. Han beställde scones till frukost och tyckte att jag skulle gå upp i vanlig tid kl 05:30 för att baka. Jag säger bara, glöm det grabben. Vi har inte ens filmjölk hemma och jag tycker scones blir bäst med filmjölk.

Puss

Gonatt =)

torsdag, november 20, 2008

Glad =)

Vilken härlig dag. J har gett mig värsta glada nyheten idag och sen har vi sagt till Kerstin och Bosses ägare att vi gärna tar över dem. Så nästa helg ska de komma förbi och hälsa på så de får se vart deras kära katter ska flytta. Vi bestämde också att en bra flyttdag för katterna blir den 19/12 eftersom jag ska vara långledig då. Då får vi en chans att lära känna varandra och jag kan kanske gå ut med de i koppel för att de ska vänja sig vid omgivningen innan de får bli utekatter på heltid. Vill ju inte att de ska springa bort det första de gör. Gud vad kul det ska bli med två katter i huset igen.

tisdag, november 18, 2008

Jag har aldrig rökt...

...och det är inte bara för att rökning dödar, utan även för att du luktar illa och för att du förpestar andra med din förbannade rök. Varenda eviga dag när man är ute och tar en promenad så nog fan har man en rökare framför sig. Jag hatar det. Och de värsta rökarna är de som står i busskön och röker. Där kan man snacka om att hjärncellerna gått upp i rök.



(målat tak i ett rökrum)

lördag, november 15, 2008

fredag, november 14, 2008

Snart klara

Tuten håller på och gör skagenröra till smörgåstårtan just nu, så då kunde jag sätta mig här och vila ut. Lite ont i fötterna efter att ha stått i köket och slavat halva dagen. Och vi var till Forum Nacka och köpte presenter till J förut. Jag är nöjd med presenterna, hoppas han också blir det.

Så förberedelserna för kalas imorgon är i sitt slutskede.

Lovers Dream

Perfekt morgon

Vaknade klockan 07 tillsammans med J. Sen har jag gått här och småpulat. Bullarna är på jäsning och strax ska jag grädda dem, sen ska köket få sig en omgång. Ska frosta av frysen och städa ur kylen., dammtorka, dammsuga och skura. Jag ska inte göra en storstädning men iaf putsa hemmet på ytan så att det ser hyfsat ut och så att jag trivs och kan jobba bra de två dagar jag ska sitta och jobba med tester här hemma nästa vecka.

Jag älskar lediga dagar.

Men jag har faktiskt jobbat lite också. Fick fixa en grej som jag kom på att jag glömde göra igår. 15 minuter tog det. Så nu slipper jag oroa mig för den grejen.

torsdag, november 13, 2008

Fullt ös medvetslös

Och imorgon tog jag ledigt. Jag kände att jag behövde det. Ska städa och baka hela dagen.

Vi kanske blir med katt snart. Två stycken åldringar får flytta in om allt går som det skall.

måndag, november 10, 2008

Helt otroligt

Har fått iväg två högintressanta jobbansökningar idag. Jag är toknöjd. Ena företaget är ett företag som jag sökt till tidigare. Jag fick komma på intervju, men jag kände direkt att det gick skitdåligt där. Så när han, chefen för den avdelningen ringde och sa att tyvärr. Jäklar vad jag grät då. Satt i badrummet i 1 timme och storbölade. Så nu får vi se om jag ens får komma till intervju. Vet inte hur de uppdaterar sina register om vilka som söker jobb hos dem. Och man undrar ju vad var det de inte gillade hos mig första gången?

Känns pirrigt och spännande nu. Det här jobbet var sista ansökningsdag den 17/11. J´s födelsedag och den andra som också är ett stort kännt företag har sista ansökning den 28/11.

söndag, november 09, 2008

Nu ska vi bli nyttiga

Jag är så less på all halvfabrikat och all skitdyr skitmat. Och jag är så less på att må dåligt. Jag tror det beror på maten vi äter. Mycket. Så till veckan som kommer så har jag gjort iordning en matmeny, där jag ska försöka, observera att jag säger ska försöka, göra maten från grunden. Okej. Jag tänker inte slakta en kyckling eller fiska min egen fisk. Nånstans får jag dra en gräns. Men jag ska aldrig mer köpa mamma scans fisiga köttbullar till exempel. Utan ska vi äta köttbullar i det här hemmet så ska vi rulla dem själva. Okej, inser nu att jag kommer inte heller mala mitt eget köttfärs. Det här blir riktigt jobbigt att följa inser jag nu. Att jag ska göra allt från grunden. Men okej, om jag nu köper färdigmalen köttfärs så är ju det ändå bättre än att jag köper färdigrullade köttbullar. Så en liten seger i sig är ju bara det. Mer vegetariskt ska vi också äta, så jag köpte quorn för första gången i mitt liv. Ganska dyrt, men å andra sidan, det är kött också. Tex den ekologiska lövbiffen vi köpte till stroganoffen i veckan kostade 209 kr kilot.

Här följer veckans middagar:

Indisk köttfärsgryta
Rödspätta på danskt vis
Vegopaj
Het Biff Stroganoff
Kokos och quorngryta med smak av ingefära och citron
Tonfisk och currygratäng

Och ikväll blir det:
Kycklingfilé i gräddragonsås

God morgon

"O the Siren sings you from your ship

She sings you from your home

And if you heed the Siren's call

She'll surely eat your soul"

lördag, november 08, 2008

Kostade mig 200 kr

Jag mutade Felix att torka bort spyan. Vilken hjälte!

Kräka

Tuva har precis spytt i vårt handfat. Och nu måste jag plocka bort det. Hon har tagit bort det mesta säger hon men nu orkade hon inte mer. Helvete. Jag HATAR allt som har med spyor att göra. Hur ska det gå till? Jag håller på och samlar mod.

Men vad kul

Just nu är mitt liv inte helt ultimat. Jag jobbar, jag tänker jobb på min lediga tid, jag drömmer jobb när jag sover. Man borde få övertidsersättning om man är på jobbet när man sover. Det borde finnas en lag för det. Och sen, när helgen kommer så kommer även jordens jävla huvudvärk. Ja men tack så jävla mycket. Så igår när jag kom hem efter en hård vecka på jobbet så måste jag lägga mig på soffan och sova en stund för att ens orka umgås med familjen på kvällen. Men det blev bättre efter 6 treo. Idag sov jag till 10:23 men det beror på att jag var uppe halva natten och spelade PoxNora. J fixade programmet till mig och visade mig grunderna. Och jag kunde ju inte sluta spela förrän jag vunnit första gången. Så därför satt jag framför datorn och spelade till 03:30 inatt. För det första var det länge sen och för det andra så tror jag inte att jag tänkte på jobbet en enda gång. Så nu förstår jag varför J fastnade så hårt i PoxNora-träsket när han jobbade på sitt förra jobb.



En Ice Golem från PoxNora

torsdag, november 06, 2008

Jobb jobb jobb

Inget annat än jobb. Men imorgon slutar jag kl 14 och sen ska jag hämta mina gulliganer.

Nu ska jag förföra J.

onsdag, november 05, 2008

Godnatt

Varför hinner klockan bli så jäkla mycket innan jag börjar tänka på att gå och lägga mig? Jag tänker alltid att jag ska börja gå och lägga mig senast kl 22 vardagkvällar. Men gör jag det? Nej.

Men jag vill ha ett liv utanför jobbet också så därför sitter jag här den här tiden. Men nu... nu ska jag krypa ner bredvid en skön J. Puss gonatt.

tisdag, november 04, 2008

Strömavbrott

Vi hade strömavbrott från ca 17:30 till 23 igårkväll. Jag och J hade magar som tävlade med varandra om vem som var hungrigast. Vi somnade runt kl 22 utan middag båda två. Och jag som hade planerat att sitta och jobba hemma hela kvällen också. Det sket sig big time. Gissa om kaffet smakade gott imorse, för inget kaffe fick jag heller på hela gårdagen. Den var slut, och när jag väl hade kaffe hemma på kvällen så var strömmen borta.

Nä jag är inte alls elberoende.


Tidningen frågar: "Är du rädd för elransoneringen i vinter?". Tjejen svarar "Nej jag är personligen inte särskilt elberoende eftersom jag jobbar och bor mitt i stan".
HAHAHAHAHAHAHA
Den är lika bra varje gång.

söndag, november 02, 2008

Bad Things - Jace Everett

True Blood


Gillar den serien. Vi har sett 3 avsnitt och jag vill bara ha mer. Handlar om att vampyrer och människor bor sida vid sida nu för tiden, eftersom man tagit fram ett syntetiskt blod som vampyrerna lever av istället för att livnära sig på människoblod. Huvudpersonen är en servitris som heter Sookie och kan läsa andras tankar. Därför är hon fortfarande oskuld för att alla killar hon har dejtat har haft snuskiga tankar om henne på dejterna. En dag kom vampyren Bill till haket där hon jobbar och hon blev kär i första ögonkastet. Samtidigt händer det lite mord i småstaden de bor i. Like it! I want more!

lördag, november 01, 2008

3 år

Kom på förut att idag är ju exakt 3 år sedan vi flyttade in i vårt fantastiska hus. Och jag är fortfarande kär. Jag älskar att bo i hus. Jag kommer aldrig mer vilja flytta in i en lägenhet. Nu kan man spela musik högt och man kan städa kl 02 på natten om man vill. Det är underbart. Vilket fantastiskt liv jag har. Jag älskar mitt liv.

Fikat med grannen

Gott med bullar. Grannen kom över för att hämta sin dotter. Perfekt när fikat precis var klart, så hon stannade över på en kaffe och nybakta bullar (även om hon inte åt en bulle för att hon har karaktär). Älskar såna här små spontana pauser tillsammans med grannarna.

Morning

Lite stel i hela kroppen för att jag sov så länge. Tänk att man tycker det idag, att man sover länge när man vaknar strax efter 9 på morgonen. Men jag tycker det är skönt att vara uppe i tid. Då har man hela långa sköna dagen på sig att fixa med saker.

Idag ska jag baka bullar och så kommer Anka och hennes kille P hit. De ska laga middag till oss så jag behöver inte bry mig ett dugg om det. Kanske kan göra en paj till efterrätt? Ja det gör jag. Hallon- och blåbärspaj. Eller kanske bara blåbärspaj. Äh, jag kollar vad experterna tycker. Barnen alltså.

Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det fixa frulle och väcka min familj som fortfarande sover.