måndag, augusti 27, 2007

Måste lägga mig senast 22

För att jag ska klara mitt tuffa schema de kommande tre veckorna så måste jag komma i säng i tid varje kväll. Ska läsa och försöka koppla bort jobbet när jag är hemma. Ikväll har jag målat hela kvällen. Det gör verkligen att jag kopplar bort jobbet, men så fort jag sätter mig här framför datorn så dyker jobbtankarna upp. Nedan mitt härliga schema.

Den här veckan - v.35:
*Tekniska tester varje dag med projektgrupp 4
*Fyra möten
*En hel dag på kickoff med projektgrupp 1
*Helgen blir lugn (hoppas jag), inget inplanerat ännu och jag ska verkligen försöka minimera allt görande i helgen. Måste bli klar med farmors tavla.

Nästa vecka - v.36:
*Tekniska tester varje dag med projekt 4
*Telefonkonferens med våra leverantörer i projekt 3
*Sätta igång en kille att göra specar i projekt 2, kommer ta tid för han kan inte ens excel.
*Seminarie i två dagar med systemförvaltarna
*2 möten
*Åka till Haparanda över helgen på farmors 80-årsskiva. 105 mil enkel resa. Vi åker på fredag efter jobbet och åker hem igen på söndag när vi vaknar.

v.37:
*Barnvecka
*1 möte
*2 dagars kickoff med projekt 1 och alla våra leverantörer.

söndag, augusti 26, 2007

Målar

Nu håller jag på äntligen med farmors släkttavla. Början på solrosorna är klara. Ska bli intressant att se om jag får till det. Och med akrylfärg för första gången i mitt liv. Akryl luktar lite konstigt. Jag som är van vid oljefärg uppskattar inte riktigt den där lukten. Men jag måste acceptera det. Nån oljemålning hinner jag inte få till på två veckor. Fördelen med akryl är att den torkar toksnabbt så snart kan jag måla nästa lager.

onsdag, augusti 22, 2007

Gah

Vart tar dagarna vägen? Jag hinner I N G E N T I N G!!!

Idag har jag haft utbildning för användarna med hjälp av en kille från växeln. Skitduktig är han och engagerad. Och positiv. Älskar engagerade och positiva människor. Och utbildningen gick bra även fast jag själv känner mig osäker på att tala inför människor. Förstår inte varför jag har det med tanke på hur mycket jag kan babbla annars. Men just när det kommer till att "hålla tal" så blir jag lätt störd. Det stör mig som fan och jag vet inte riktigt hur jag ska komma över detta. Men det är bara att kämpa på. Det blir bättre och bättre för varje gång. Men osäkerheten sitter där som en liten elak jävel. Två dagar kvar, sen är det över för den här gången.

Ska gå och sätta mig på muggen och öva på mitt tal nu.

måndag, augusti 20, 2007

Min morbror...

... är död. Han dog den 13:e augusti. Först idag fick vi veta detta. Han bodde i Belgien så ambasaden ringde idag efter att äntligen hittat oss, hans anhöriga. Tänk att det tog en hel vecka innan de lyckades. Jag hann aldrig träffa honom. En gammal sjöbuse som levt som sjöman hela livet. Ingen familj. Bara hans egna liv och hans flaska. De visste inte vad han dött av.

Idag fick mamma äntligen se nyttan med Internet. När vi kunde skicka godkännande via e-mail att han får begravas imorgon. Trodde först att det var mormor som dött när jag såg mammas tårar. Min första tanke var "herregud, tänk att mormor går och dör just den helgen när mamma för första gången på fem år vågar sig på att åka bort från henne". Men så var det inte. Som tur var.

Nu ska jag njuta av min lediga dag. Dammsuga och bädda nytt. Sen ska jag förföra J. Har ju inte vågat ha sex en enda gång i helgen. Aldrig i samma hus som mamma. No way.

söndag, augusti 19, 2007

Jag flirta?

Min son är rolig. Jag gick in på bokhandeln och köpte en bok. Jag och försäljaren skrattade åt och kommenterade mina hundralappar som såg ut som något som katten släpat in. När vi går därifrån så sker följande konversation.

Felle: Varför skrattade du sådär?
Jag: Vadå skrattade sådär, vad menar du?
Felle: Ja sådär... hahhahah (och så härmade han mitt skratt överdrivet)
Jag: För att vi hade roligt åt mina hundralappar.
Felle: Vadå, ska du skaffa dig en ny pojkvän nu eller?

Så passa dig nu J. Men du har i och för sig fixat en bra spion i Felle. Har han ens skvallrat för dig om att jag skrattade liiiite för mycket med en annan kille?

lördag, augusti 18, 2007

Dop idag

Jag förstår verkligen inte detta med dop. Jag är ju faster nu för tiden så min brorson döptes idag. Han är för övrigt hur cool som helst. Han sjöng med när prällen sjöng och såg helnöjd ut. Fult namn fick han, men ungen är cool så han kommer nog bära upp sitt fula namn. Han kan ju inte rå för att han har föräldrar med dålig smak. Själv har jag inte döpt mina barn. Det får de besluta om själva när den dagen kommer, OM den dagen kommer. Är man inte kristen så förstår jag verkligen inte den högtiden. Då tycker jag det är coolare med såna fester som man hör talas om nu för tiden där man har nån slags ceremoni för namngivning. Jag försökte påminna min älskade mor idag om hur sur hon blev när hon fick veta att vi inte skulle döpa mina barn, men då försökte hon släta över det och tyckte att hon inte blivit sur. Hon var bara ovan att man inte döpte sina barn. Men sur blev hon inte. O nej. Aldrig hon.
Men det har varit trevligt att ha lilla mamma och hennes gubbe här.
Vi har spelat kort hela helgen. Och hon vinner fan hela tiden. Jag har vunnit en gång. Ska gå till köket och spöa upp tanten nu. Nu är det banne mig min tur att vinna.

onsdag, augusti 15, 2007

Jag är trött

zzzzzzZzz zZzzzz

Tycker synd om mina barn. De trivs inte alls med att vara ensamma hemma. Fille tyckte att jag skulle byta jobb så jag var hemma mer. Jag var tvungen att byta vecka med exet igen. Nästa vecka är jag ansvarig för en utbildning till användarna och sen ska jag utföra tekniska tester samtidigt. Utbildningen tar hela veckan i anspråk så testerna får jag då göra på kvällstid. Fan vad bra när man har dubbelbokat plus att jag då skulle haft barnen. Men de har varit här hela veckan och på fredag och måndag är jag ledig med dem. Så då får de se lite mer av sin mamma. Snart kommer de inte ens vilja vara med mig längre. Så lika bra jag passar på nu medan de vill det.

Och nej det är inte mitt fel att det är dubbelbokat. Jag hade planerat in de tekniska testerna till den här veckan men olika orsaker gjorde att det tog längre tid med installationen av den nya hårdvaran. Så det är bara att bita i det sura äpplet.

måndag, augusti 13, 2007

Funderar på middagar

Vad ska vi bjuda på när mamma och hennes gubbe kommer till helgen?

Jag föreslog köttsoppa till mamma HELA helgen och att hon inte får gå från matbordet förrän hon ätit upp. Och det ska vara sånt där äckligt kött med märgen kvar som är hur segt som helst att tugga. Och till hennes gubbe ska vi bara laga pasta, ris, couscous och vegetariskt. Allt annat än potatis, kött och sås. För argumentet var att vi åt potatis idag. Det får räcka med potatis en gång i veckan.

Hämnden är så ljuv!

Jag kan säga såhär om köttsoppa. Jag har inte gjort det EN ENDA gång sen jag flyttade hemifrån. Och jag flyttade för exakt 20 år sedan.

söndag, augusti 12, 2007

Halkade i duschen

Det gjorde ont.

Aj.

Men det var skönt och nu känner jag mig som en normal människa igen. Alltså att duscha. Inte att halka. Strax ska jag borsta tänderna och hoppa ner i sköna sängen och läsa.

För övrigt så var det snortrevligt hos JoAr igår. Lärde känna en av hennes gamla kompisar som jobbar som hög chef inom ett stort svenskt anrikt företag. Jävlar vad kul hon var. Jag skrattade mig blå hela kvällen och när jag sen skulle åka hem vid 2-tiden på natten så kom hon fram till mig och gav mig en jättekram och sa att hon tyckte det var skitkul att lära känna mig. Dito. Inte ofta jag träffar människor som jag gillar sådär mycket på en gång. Det roliga med henne var att hon satt bredbent, satte in en snus med jämna mellanrum, skrattade som en hyena, drog härliga vitsar, sa att hennes drömkille har en 25 cm lång kuk (men allt över 18 cm funkar enligt henne), hon fejkar sig som en blond bimbo på nätet och lurar potentiella älskare till porten mittemot och sen står hon och asgarvar på balkongen när snubbarna ska på dejt med hennes alias men inte lyckas komma in genom porten för att hon även fejkat portkoden. Så jäkla skön tjej.

Hatar vädret

Fy fan vad jag hatar det här förbannade vädret. Först regnar det hela jävla sommaren och sen när solen äntligen kommer. Ja då ska det bli tropisk luftfuktighet så man vill krypa ur sitt skinn. Vi har städat hela helgen för att mamma kommer på fredag och argh vad jobbigt det har varit. Vi är inte ens klara ännu. Jag ska alltid slå på stort bara för att hon kommer.

Nu tänker jag inte göra ett skit mer för nu ska jag basta och sitta i normal värme och luftfuktighet och duscha iskallt ska jag göra. Jag ska vara blå när jag kommer ut ur duschen.

lördag, augusti 11, 2007

Tjejmiddag ikväll

Hemma hos JoAr idag. 13 festkåta tjejer kommer dit. Håller på och gör mig iordning och J ska skjutsa in mig och hämta mig inatt, så jag också kan festa för en gångs skull.

Outfit:
Svart klänning
Svarta leggings
Svarta låga klackskor (myggjagare)
Svarta naglar
Svarta tånaglar
Silver örhängen
Silverring

Nu funderar jag bara på vad jag ska ha över klänningen. Min rosa yllekofta eller bara en sjal? Det är tokvarmt ute.

Nu ska ho-sminket på.

1 vecka kvar

Snart kommer min mamma och tar hand om mig. Jag skulle gärna ligga i hennes famn igen. Problemet är bara att hon väger 58 kg och jag väger... eh... något mer.

mamma och jag (1969)
Kolla in hennes grymma outfit. Hon skulle kunna gå klädd sådär idag och vara hur mordern som helst.

fredag, augusti 10, 2007

Där står de...

Forsätter sakna barnen...

Längtar efter barnen

Pratade med både Felix och Tuva förut. De är på Gotland.

Fille: mamma vill du höra vad det är för väder?
Jag: så klart att jag vill.
Fille: Det är strålande solsken å tjuåttagrader

Detta sa han samtidigt som det ösregnade här i Stockholm. De kommer hem imorgon natt. Så på söndag får jag se de igen. Wonderful. Längtar som en galen tok.


Felix 5 år (2001)

torsdag, augusti 09, 2007

Funderar på att skaffa katt


Och inget hår har den, så då kanske till och med J´s bror går med på att vi får skaffa katt. Den allergiska proppen. Tror ni han skulle klara av den här sötnosen?

onsdag, augusti 08, 2007

Besvikelse

Är så besviken på min chef. Jag har ju inte jobbat särskilt länge där. Så dels har jag lagt ner många och långa kvällar på jobbet hela våren för att jag ska komma in i jobbet snabbt. Jag har jobbat som backup för en på avdelningen nu i 1 månad, vilket i och för sig vara bra, men mycket av mitt egna jobb har då blivit eftersatt. Eftersom jag inte jobbat så länge där så hann jag inte spara ihop till särskilt många semesterdagar så jag har inga kvar att ta ut eftersom jag tog de två veckorna i juni. Nu ska jag vara ledig den 17/8 och 20/8, så jag får en långhelg. Kollade av med chefen om det var ok att jag tog dessa dagar som komp. Men nä, det var det inte. Kände hur röd i ansiktet jag blev av ilska. Sen skulle vi försöka ha ett avstämningsmöte efter detta besked. Det var inte lätt men det gick bra till slut när jag släppte ledighetsbiten. Men sen hemma igår, i duschen, när jag skulle sova och hela dagen idag så har jag verkligen gått och ältat detta. Så fruktansvärt irriterad. Här lägger jag ner skitmycket tid på jobbet men vad fan har jag för det??? Inte ett jävla piss. Jag har ju inte ens övertidsersättning. B E S V I K E N!!! Och jag fattar verkligen inte hur hon tänker? Jag försöker se det från hennes synvinkel. Har det att göra med att de på avdelningen skulle bli avis då och gnälla till henne om det? Eller vad är det frågan om? Känner mig som värsta loosern. Hur kunde jag skriva på ett så sunkigt avtal? Jag älskar mitt jobb, men jag älskar INTE min chef just nu.

Felringning

Nån tjej från 040-området ringer fel till min privata mobil.

Jag: Ja, det är Trillian
Tjej som ringer fel: Hej, jag heter bla bla och jag söker Peter
Jag: Nej, det finns ingen Peter här, så du har ringt fel.
Tjej som ringer fel: Okej, då vet jag.

Vi lägger på.
5 minuter senare ringer samma nummer upp.



Jag svarar på en gång: Hej, du ringer fel igen
Tjej som ringer fel: Ja, men är du HELT säker på att Peter inte är där!!! (låter lite irriterad)
Jag väldigt ironiskt: Om jag är säker? Ja jag är säker!
Tjej som ringer fel: Men VARFÖR står då det här numret här??? Va?
Jag: Ja, hur ska jag kunna veta det? Och var är här och vilket nummer har du?
Tjej som ringer fel: Ja här (och sen rabblar hon upp mitt mobilnummer)
Jag: Men hur ska jag kunna veta var här är? Men i alla fall så har du fått fel nummer för det här är alltså mitt nummer som jag haft i 6 år och jag känner inte ens nån Peter. Så du får söka vidare. Hejdå.
Tjej som ringer fel: Okej, ursäkta då.
Jag: Det är lugnt. Hejdå.


Hmmm... ibland undrar man över IQ-nivån hos medmänniskorna. "Varför står ditt nummer här?". Ja tänk om man visste det.

söndag, augusti 05, 2007

Renovering del 7 - Sovalkoven KLAR!

Äntligen är vi klara med sovalkoven!! Idag åkte vi till IKEA och köpte en sängstomme och sänggavel där vi inte använde oss av alla delar eftersom de inte får plats i vårt lilla lilla lilla sovrum. Men shit vad mysigt det blev därinne. Nu längtar jag till sängen. Det ser inte lika mysigt ut på bilderna som det blev live. Har tagit lite före- och efter-bilder. Allt som allt har vi lagt ner ca 6000 kr på färg, sänggavel, säng (utan madrasser), lampa och pläd.
Före
Pissfärgade väggar och taket var slarvigt vitlaserat där träpanelen syns igenom.


Efter
Alcros färg "gärsgård - vila" i sober matt, och tak och lister i matt vitt.
Ny sänggavel bakom sängen. Det är som en hylla mot väggen. Kanon när vi inte har plats för nåt nattduksbord. Sen köpte vi en ny säng som vi ställde mot sänggaveln. Den vita lampan i plast är också ny för dagen. Från IKEA den också. Pläden köpte vi för några veckor sedan på Bygg-Ole ca 500 kr.


Såhär ser det ut utanför.


Före

Efter




Före


Efter
Trädet köpte vi på Dennys Home på vår 4-årsdag (för 1.5 år sen) som present till "oss". Kostade runt 2500-3000 kr. Tror jag. Kommer inte ihåg. Men vi älskar den. Vi använder den till att hänga upp våra kläder på. Brukar bli väldigt full. Plus att den är som ett konstverk när den inte används.


Gammal rislampa. Tror jag haft den i 7 år. Men den blev helmysig i ena hörnet i alkoven.

lördag, augusti 04, 2007

Klippt mig idag

Kortare och svarthårigare.

Sofia, min frisör: Nej, jag vill inte färga ditt hår svart
Jag: Jag vill ha svart
Sofia: Nej
Jag: Jo det vill jag visst
Sofia: Men du är jättefin i den här bruna färgen
Jag: Det ska vara svart
Sofias supersnygga frisörkompis: Ta en brunare nyans istället
Jag: Va, tror inte du heller på mig?
Jag: Jag vill ha svart
Sofia: Ja men då tar jag en ljusare nyans
Jag: Nej, det ska vara svart
Sofia: Ok

Efter att hon färgat och klippt det
Sofia: Du passar jättebra i den här svarta färgen. Fint mot ditt bleka ansikte.
Jag: mmm, jag vet

Men det lät inte så bra det där med bleka ansiktet. Så jag gick in till Kicks och köpte puder och svart nagellack.

fredag, augusti 03, 2007

3/8-2007

Veckodag: fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag frrrrreeeedag.... bästa dagen på hela veckan... frrrrreeeeeeeeeeeeeeeeedag
Jobbat: 07:30-16:15
3 x Snackigt om dagen:
1. Vi storhandlade, även fast jag kom 30 minuter försent till vår "date" på Coop Forum så var J ändå supergo. Han hade redan börjat handla så det var bara att pricka av inköpslistan. Gick skitsnabbt att handla. För övrigt så var det sista gången vi handlade på Coop idag. Ska aldrig mer handla där. Vad du än ska ha så är det bara deras äckliga EMV skit som syns överallt. EMV i det här fallet betyder Egna Märkes Varor. Alltså i Coops fall märket COOP. Vi skulle köpa Felix pommes. Nä en lång jävla rad med bara COOP pommes. Inte nåt annat märke överhuvudtaget. Hur fan tänker dem??? Jag vill INTE ha äcklig COOP pommes. Jag vill ha Felix eller möjligtvis Findus pommes, men inte nån COOP pommes. Det här har både jag och J stört oss på aslänge. För varje gång så är det något nytt som de tagit bort och ersatt med sitt egna märke. Ta bara creme fraichen. Finns bara 2 dl burkar från Arla på Coop. 5 dl burkar finns i COOPS egna äckelmärke. Så nu är bara frågan var vi ska handla. Vi har hört om att lidl har börjat med märkesvaror, alltså de vanliga som man tycker är bra. Så jag sa faktiskt idag att vi kanske skulle ta och testa lidl istället. Eller varför inte Willys. Kanske funkar bättre? Den som får oss som kund kommer iaf få mycket pengar. Vi lägger ner runt 4000-6000 kr i månaden på mat. Ja jag vet... det är SJUKT! Men såna är vi. Coop kan glömma de pengarna och ICA är fan likadana. I och för sig kom jag på nu att ICA Maxi i Nacka har de vanliga märkena. Vi åker nog dit i nästa gång. Jag har alltid sagt "aldrig Lidl" då kan jag ju inte gå ifrån den regeln bara sådär. Men å andra sidan så skärper de till sig så varför inte. Ica Maxi vi kommer till er nästa gång. Coop har fått våra pengar för sista gången idag. Jävla looseraffär! Sug min purjo. Shit vad upprörd jag är!

2. Sista dagen som backup, för på måndag är L tillbaka igen. Fan vad skönt. Men fyra veckor gick riktigt snabbt faktiskt. Och det har varit nyttigt för mig att få koll på hennes arbetsuppgifter eftersom jag är ansvarig för den processen.

3. Silvermålade naglar idag.
Väder: Regn
Middag: Klyftpotatis och bratwurst.
Motion: cyklat 10 minuter
Avstånd kvar till Haparanda: 800 km
Du har gått totalt:
417393 steg / 250 km
Din bästa dag: 22669 steg
Du har uppnått ditt Steg-mål med:
110 % (snitt senaste 7dgr)
Lyssnar på: Lyssnat på Metallica hela kvällen.

torsdag, augusti 02, 2007

Renovering del 6

Shit pommesfrites... jag blev klar till slut. Imorgon har jag hållt på i två veckor med rummet. Men vissa dagar har jag inte orkat eftersom jag varit så trött efter jobbet och förra helgen var vi ut båda dagarna så då orkade jag inte heller jobba med rummet alltför mycket. Så nu låter jag allt torka och imorgon ska jag riva bort skyddspappret från golvet. Sen blir det skura golvet och inreda rummet.

Fan vad kul...

onsdag, augusti 01, 2007

10 sekunder

Jag upptäckte en intressant sak när jag var till Tyskland och jobbade förra sommaren. Varje gång jag gick på hotellets toa så satte fläkten igång efter att jag pruttat. Alltså verkligen på pricken. Prutt. Och fläkten gick igång. Prutt. Och fläkten gick igång. Tyckte det var konstigt att toan hade pruttalarm. Så efter att detta hänt mig 10 ggr så höll jag mig. Vägrade prutta. No way. Här ska fan inte pruttlarmet gå igång tänkte jag. Och efter 10 sekunder gick fläkten igång UTAN att jag hade pruttat! HA!

Så så gick det till när fick jag veta att jag alltid pruttar efter 10 sekunder inne på toa.